Laficaia - Barbera d'Asti DOCG
Fuldblodsracer, kødfuld, kirsebær og hestekræfter
Køb 6 stk. og spar 10%
Jordbær
Kirsebær
Lakrids
Barbera d'Asti DOCG
Grunden til at vi tog Enricos vine ind, var helt sikkert hans Barbera.
De er fuldfede og runde. Var man fræk, kunne man nok kalde den for en “dansker” vin på den gode måde.
Tanninerne er godt skjulte og syren holder sig pænt på afstand.
Druerne er fra Nizza, som er det bedste sted i Piemonte at dyrke Barbera.
Den har gennemgået den klassiske vinificering og er endt med 6 måneder på ståltanke.
En vin der passer glimrende til det meste mad.
Jyllands-Posten (4 stjerner): "Levende, bittersød frugt med en frisk syre. Klassisk barbera, udpræget madvin med nydelig balance, en diskret ristet note."
God til
Første Date
Picnic
Hygge
No Bullshit
Mød dem, der har lavet din vin
Historien om Laficaia starter med Enrico Piantato, ejeren og stifteren af Laficaia. Han havde det fint som advokat, men kunne ikke komme væk fra sit ophav i vinens verden, og valgte derfor i 2013 at starte sin egen vingård i Piemonte. Vingården som han købte af sine onkler (Guasti Clemente) ligger I Nizza Monferrato, som nok må siges at være en af de bedste steder at dyrke Barbera. Udover Nizza har han marker i Barolo-kommunerne Castiglione Falletto og Serralunga, hvor hans Nebbiolo stortrives. Enrico er på vej hen imod økologisk vindyrkning, men er der ikke helt endnu.