2021

Clemens Strobl Lössling - ØKO

11222
Stor kraftig og rund. Utroligt at der kan komme så meget fylde på en Grüner.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
625,00 kr. InStock
Smagenoter

Gult æble

Lime

Melon

Gult æble
 Lime
 Melon

Grüner Veltliner med burgundisk twist: en østrigsk perle

Denne vin er fra enkeltmarken Lössling, en lille mark beliggende 300 meter over havets overflade. Marken falder direkte mod syd i små terrasser, hvilket giver optimale vækstbetingelser for vinstokkene. De ca. 35 år gamle stokke vokser i en veldrænet sand- og kalkholdig jord, som bidrager til vinens unikke karakter.

Lavt høstudbytte og længere hængende druer

Høstudbyttet holdes ekstremt lavt, og druerne får lov til at hænge lidt længere på stokkene. Dette giver druerne mere fylde og en let sødme, som er med til at skabe vinens komplekse smagsprofil. Resultatet er en Superliga-Grüner, der i kvalitet kan minde om de helt store hvide Bourgogne-vine.

Spontangæring og lagring på ståltanke

Vinen spontangæres kortvarigt på store gamle fade og lagres herefter på ståltanke. Denne proces giver vinen en smørfedme kombineret med en præcis syre og en dyb fylde af frugt. Det er en vin, der straks imponerer med sin balance og kompleksitet. Clemens Strobl Lössling Grüner Veltliner er et fremragende eksempel på østrigsk topklasse.

Clemens Strobls vinprojekt og første årgang

Clemens Strobls vinprojekt er relativt nyt; hans første årgang var 2008, efter at han havde øvet sig på at lave vin sammen med en kammerat i det nordlige Slovenien. Lössling er Clemens’ bud på en ukonventionel topgrüner. Den stammer fra løssholdige parceller i topmarken Hengstberg og er en kende mere ekspressiv og udadvendt end Schreck.

Lang tid på fingæren og autolytisk dybde

Den lange tid på fingæren har forlenet vinen med en lækker fedme og en autolytisk dybde. Druens typiske urtede, pebrede primærfrugt er nedtonet, og vinen har snarere tilegnet sig en burgundisk, kalket karakter. Dette er godt understøttet af elegante røgede fadnoter. Smagen er rundere og blødere end Schrecks, men stadig med klarhed og koncentration.

Gul stenfrugt og spicy noter

Vinen er fuld af gul stenfrugt og spicy noter, der fanges af en moden, velafbalanceret syre. Den har behagelige tanniner og slutter salt i den lange finale. Dette gør Lössling til en vin, der både kan nydes nu og gemmes til senere, hvor den vil udvikle endnu flere nuancer.

Årgang
2021
Oprindelsesland
Østrig
Region
Wagram
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
13%
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Biodynamisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.