2019

Clemens Strobl Schreck - ØKO

10227
Über grüner, et monster værdig.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
525,00 kr. InStock
Smagenoter

Gult æble

Lime

Melon

Gult æble
 Lime
 Melon

Østrigsk vinmagi: Grüner Veltliner med mineralsk elegance og fylde

Druerne til denne smukke Grüner Veltliner kommer fra enkeltmarken Schreckenberg, hvor kun de allerbedste høstes. Generelt er Strobl virkelig god til at selektere i vinmarken. Han giver druerne lidt længere tid på stokkene, så de får mere fylde og en snært mere sødme. Oveni får saften lov til at lagre længere i kælderen, og det kommer der nogle store og seriøse hvide vine ud af. Denne har en smuk, lys gylden farve, med noter af hvid peber, grønne æbler, pærer og kvæde. På én gang eksotisk og dejlig mineralsk med en hel fantastisk velbalanceret syre. Østrigsk vinmageri på højt niveau.

Unik produktion af Clemens Strobl Schreck Grüner Veltliner

Clemens Strobl Schreck Grüner Veltliner er en vin, der virkelig skiller sig ud. Den er produceret på en cool, håndholdt økologisk måde fra den sydvendte enkeltmark Schreckenberg, en kølig plet i Kamptals østligste ende på grænsen til nabodistriktet Wagram. Strobl anvender en old school kurvepresse til langsomt pres, hvilket bevarer druernes naturlige karakter. Spontangæring efterfulgt af lang tids bærmekontakt i store fade og betonæg giver vinen en unik dybde og kompleksitet.

Strobls hands-off tilgang til vinproduktion

Vinen fremstår helt usminket og ren, hvilket er et resultat af Strobls hands-off tilgang, hvor naturen får lov til at gå sin stille gang hen over to vintre. Næsen er noget tilbageholdende og sky, og den har brug for noget luft for at blive vækket til live. Når den åbner sig, afslører den en kompleks, kalket duft, tilmed flintet, med noter af gul pære, saltsyltet citron, honningmelon, hvid peber og delikat fadkrydderi. På ingen måde påtrængende eller larmende, men snarere subtil og elegant.

Smagsoplevelse af Grüner Veltliner fra Kamptal

I munden er vinen fast, sprød og kompakt, nærmest atletisk, men vældig elegant. Den har en dejlig knastør antrit og en vertikal struktur, der gør den til en fornøjelse at drikke. Vinen er stadig tilpas med sul på kroppen, hvilket gør den til en fremragende, ærlig vin, der synes bygget til et langt liv. Den er dog også ganske kostbar, og når man sætter pris i relation til ydelse og det øvrige testfelt, kan den kun lige akkurat trække tre stjerner hjem.

Østrigsk vinmageri: Tradition og innovation

Denne Grüner Veltliner er et eksempel på østrigsk vinmageri på højt niveau, hvor tradition og innovation går hånd i hånd. Det er en vin, der kræver tid og opmærksomhed for at blive fuldt ud værdsat, men som belønner den tålmodige med en dyb og kompleks smagsoplevelse.

Årgang
2019
Oprindelsesland
Østrig
Region
Wagram
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
13,5%
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.