Emilio Sciacca - NEROMAGNO
Vulkansk smagseksplosion af en rødvin med røde frugter, krydderier og tanniner bløde som lava.
Køb 6 stk. og spar 10%
Etnas gamle vinstokke leverer en smagseksplosion af røde frugter
Neromagno er en fantastisk vin, der trækker på Etnas nordlige kræfter og rene natur! Disse majestætiske vinstokke har festet i 70 år og præsenteres her med koncentration, flair og dybde. Når du tager en slurk, vil du blive mødt af en legendarisk smagssymfoni af røde frugter med krydrede twist og mineralske noter. Tanninerne er bløde og delikate, så det føles som at få en krammer fra en fluffy barndomsbamse.
Historien om Etnas bemærkelsesværdige vinstokke
Etnas vine er bemærkelsesværdige, da de omfatter nogle af de ældste vinstokke. I 1800-tallet blev Europa ramt af en frygtelig vinlus, Phylloxera, der ødelagde millioner af vinstokke og satte vin-Europa i knæ. Men den lille lus måtte give op på Etna. Den kunne simpelthen ikke overleve på den hårde, stenede lava. 10-4 til Sicilien!
Druerne bag Neromagno: Nerello Mascalese og Nerello Cappuccio
Neromagno er lavet af 95% Nerello Mascalese og 5% Nerello Cappuccio. Disse druer er kendt for deres evne til at udtrykke terroir, hvilket betyder, at de virkelig fanger essensen af Etnas unikke jordbund og klima. Vinificeringen foregår på ståltanke i 16 måneder, hvilket hjælper med at bevare vinens friske og rene karakter. Selvom vinen er økologisk, er den ikke certificeret, hvilket dog ikke mindsker dens kvalitet.
Perfekt match til modnet og grillet kød
Når du nyder Neromagno, vil du opdage, at den er perfekt til modnet og grillet kød. Den komplekse smagsprofil med noter af røde frugter, krydderier og mineraler gør den til en ideel ledsager til en saftig bøf eller en lækker lammeret. Vinen har en bemærkelsesværdig balance mellem syre og tanniner, hvilket gør den både forfriskende og struktureret.
En rejse til Etnas skråninger med Neromagno
Neromagno er ikke bare en vin; det er en oplevelse, der tager dig med på en rejse til Etnas skråninger. Hver slurk fortæller en historie om vulkanens kraft og naturens skønhed. Det er en vin, der hylder tradition og håndværk, og som vil efterlade et varigt indtryk på enhver vinelsker.
Mød dem, der har lavet din vin
Emilio Sciacca dyrker en lille mængde jord på skråningerne af Mount Etna, som er en af de mest spændende vindyrkningsregioner i Italien. Helt fra begyndelsen har han dyrket økologisk, og alle hans druer er indfødte fra Etna – Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante, Cataratto, Grecanico Dorato og Coda di Volpe. Disse er af gamle vinstokke, der skaber komplekse og enestående vine, som vi mener er nogle af de bedste fra Etna i dag.