2020

Jean Fery & Fils, Hautes Cotes de Beaune, Rouge - ØKO

10945

Burgundisk finesse på flaske.

94 point, Din Vinguide, juni 2024: ”En frisk og spændende lidt atypisk vin med masser af ribsnoter. Meget sprød og vellavet vin.”

På lager
475,00 kr. 375,00 kr. InStock

Finesse på flaske
Denne vin har en flot rubinrød farve. I næsen en liflig duft af røde bær som jordbær og hindbær med et let krydret strejf. Smagen er domineret af de samme bærnoter, men mere over mod skovbær, med lidt sekundære aromaer som skovbund og svampe. De fine tanniner holder eftersmagen flot sammen, og skaber en meget harmonisk vin i flot balance. Jean Ferys Hautes Côtes de Beaune er allerede på dette appellationsniveau en ambitiøs vin. Den kan snildt åbnes i dag og nydes, eller gem den i op til 8 år fra høståret. Mad der passer til
Svamperisotto, fugle- og dyrevildt, magert kød som okse- eller kalvemørbrad med en ikke alt for kraftig sauce. Bon Appetit!

Lidt om producenten
Domaine Jean Fery & Fils er en familiedrevet vingård, som har hovedsæde i Échevronne mellem Beaune og Nuits-Saint-Georges. Domænet har 14 hektar vinmarker fra nord til syd Bourgogne, med mange af regionens berømte appellationer.

Jean-Louis overtog sine forældres ejendom i 1988 og fik sin barndomsdrøm til at gå i opfyldelse. Den var at give familiens ejendom muligheden for at udvikle sig yderligere ved at udføre nødvendige investeringer og samtidig købe nye vinmarker. Jean-Louis dedikerer nu al sin tid til vinmarkerne. De dyrkes efter principperne for økologisk landbrug, og blev certificeret økologisk i 2011. Denne certificering – og at opretholde den – kræver stor dedikation og meget fysisk arbejde.

Jean-Louis Férys team er ansvarlig for at vinificere og lagre vinene efter traditionelle metoder, med omhu og med respekt for det enkelte terroir og undgår unødvendig mekaniseret håndtering. Dog er man altid også åben for innovation og nye teknikker eller udstyr, hvis det forbedrer kvaliteten.

God til

Fyld Kælderen

Blindsmagning

Big Spender

Frankofil

Årgang
2020
Oprindelsesland
Frankrig
Region
Bourgogne
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
12%
Producent
Domaine Fery
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.