2023

Ken Wright Cellars Willamette Valley Pinot Noir

11499
Kølig kvalitets-Pinot fra Cool-Ken i Oregon. OMG den smager godt!
På lager
325,00 kr. 200,00 kr. InStock
Smagenoter

Jordbær

Vanilje

Viol

Jordbær
 Vanilje
 Viol

KØLIG PINOT NOIR FRA KØLIG-KEN I OREGON

Vinen har lagret 10 måneder i 100% neutrale franske egetræsfade, hvoraf 10% er nye. Når du tager en slurk af denne vin, vil du blive overvældet af syrlige kirsebær, hindbær og rabarber. Du vil opleve subtile noter af jordbærblomst og cedertræ, samt karamelliserede nødder. Dette giver en dyb og kompleks smag, der byder dig velkommen til en skøn aften.

Smagsprofil af Ken Wright Cellars Pinot Noir

Varm krydret næse. Solmoden men samtidig også kølig i udtrykket med kirsebær, hindbær og mørke krydrede noter. Vellavet med en pæn intensitet og længde. Mere Burgundisk end Californisk i stilen.

Geografisk placering af Willamette Valley

Med Oregon Coast Range mod vest og Cascade-bjergene mod øst strækker den 100 mil lange og 60 mil brede Willamette Valley sig mellem Columbia-floden i nord og Eugene i syd. På grund af beskyttelsen fra bjergene på øst og vestgrænserne er Willamette Valley et køligere klimaområde med en masse forskellige mikroklimaer, der giver en lang, skånsom vækstsæson, perfekt til velsmagende kompleks Pinot Noir, og det er hér vi finder Ken Wright Cellars.

Historien bag Ken Wright Cellars

Vinhuset Ken Wright Cellars blev grundlagt i 1994 af Ken Wright, og de samarbejder med over et dusin af regionens bedste vinmarker. Dette giver dem mulighed for at skabe vine, der tydeligt afspejler de unikke karakteristika ved hver enkelt mark, der alle er omhyggeligt udvalgt for at skabe vine, der på fornem vis præsenterer regionens forskellige jordbundsforhold og mikroklimaer.

Bæredygtighed og certificering

Med sin dedikation til sublime enkeltmarksvine og bæredygtige praksis er Ken Wright Cellars en nøglespiller på Oregons vinscene. Ken Wright Cellars er certificeret af Oregon Tilth, som er et af de mest respekterede certificeringsorganer i verden. Dets krav er strenge, men de hjælper til at sikre, at druerne, der bruges til at producere Ken Wright Cellars Willamette Valley Pinot Noir, er dyrket på en bæredygtig måde, hvor forskellige miljømæssige krav som beskyttelse af vandressourcer, bevarelse af jord og biodiversitet, reduceret brug af pesticider og gødning går hånd i hånd med sociale krav, som omfatter respekt for lokalsamfundet samt fair løn og arbejdsforhold.

Jordbundsforhold i Willamette Valley

Formet af millioner af års pladetektonik og vulkansk aktivitet, er Oregons Willamette Valley et af verdens førende områder for produktion af Pinot Noir. Willamette Valley AVA blev etableret i 1983, med de første vingårdsplantninger begyndende i 1966. Jordmaterialet er marine sedimenter og vulkansk sten med jordserier som Willakenzie, Melbourne, Wellsdale, Nekia og Jory.

Ken Wright Cellars Willamette Valley Pinot Noir

Ken Wright Cellars fortsætter med at fortrylle os med deres seneste udgivelse af Willamette Valley Pinot Noir. Denne vin er som en poetisk rejse gennem dalen, hvor hvert glas er et kapitel fyldt med kompleksitet og charme.

Ken Wright Cellars Willamette Valley Pinot Noir er en cuvée lavet på druer fra de mest velrenommerede og prisvindende vinmarker i Northern Willamette Valley i Oregon: heriblandt Shea, Freedom Hill, Savoya, Abbot Claim, Carlton Hills, Willamette Heights og Chehalem Mountain. Ved at blande druer fra disse forskellige fantastiske marker, har Ken Wright skabt en vin, der kombinerer de bedste egenskaber fra hver unikke mark med hver sine særegne karakteristika, hvor bl.a. Carlton Hills-markerne giver vinen en kølig, frugtig smag, mens Willamette Heights-markerne bidrager og justerer med noter af blomster og krydderier.

Maceration af druerne

Druerne er macereret i ståltanke i 10 dage, hvor druerne bliver blødgjort og farvestofferne og tanninerne udvundet.

Gæringsprocessen

Ken Wright Cellars Willamette Valley Pinot Noir er gæret i åbne cementtanke ved en temperatur på 20-25 grader, hvilket giver vinen en frugtig smag og bløde tanniner. Åbne cementtanke som disse er meget typisk brugt til gæring af Pinot Noir, fordi de giver vinen mulighed for at trække ilt, som hjælper til med at udvikle vinens aroma og smag.

Lagring på franske egetræsfade

Ken Wright Cellars Willamette Valley Pinot Noir er lagret i 10 måneder på 100% neutrale franske egetræsfade, hvoraf 10% er nye. Lagringen har givet vinen en herlig kompleksitet og fyldig struktur, bløde og afrundede tanniner og egetræet har fået tid til at bidrage med noter af vanilje, krydderier og toast.

Farve og visuel præsentation

Vinen spiller på en palette af dybrøde farver med røde refleksioner. Farven er klar og intens, og de fine nuancer og reflekser viser vinens kompleksitet og modenhed.

Duftnoter i Ken Wright Cellars Pinot Noir

Når du først nærmer dig glasset, vil du blive mødt af en forførende buket af blomster. Magnolia og rose træder frem som dominerende duftnoter, hvilket giver vinen en umiddelbar elegance. De kandiserede røde frugter, som røde kirsebær og modne jordbær, intensiverer oplevelsen og skaber en indbydende frugtagtig karakter. De subtile strejf af krydderi noter som kanel og nellike danser elegant sammen, og tilføjer en kompleksitet, der skaber en nærmest kunstnerisk symfoni af dufte og aromaer.

Smagsoplevelsen

Ved første slurk åbner vinen sig med en overflod af røde bær. Saftige røde kirsebær, friske hindbær og fyldige blommer spiller hovedrollen og skaber en frugtig eksplosion på ganen. Den generøse karakter af frugten omfavnes af delikate noter af vaniljecreme, der tilføjer en blød og forførende tekstur til smagsoplevelsen. Tanninerne er flot og nænsomt integreret, hvilket resulterer i en silkeblød mundfølelse og en silkeblød struktur.

Afslutningen på smagsoplevelsen

Afslutningen på vinen er ren og forfriskende. Efter de eksplosivt frugtagtige højdepunkter og krydrede undertoner efterlader vinen ganen med en vidunderlig ren finish. Der er en behagelig vedvarende smag af røde bær, der med noter af vanilje, karamel og krydderier fortsætter med at udvikle sig og den efterlader et mindeværdigt indtryk af vinens kompleksitet.

Afslutningen er som et elegant sidste vers i en velkomponeret symfoni. Den efterlader et mindeværdigt indtryk af velafbalancerede smagsnoter og en fornemmelse af, at man har oplevet noget særligt.

Madparring med Pinot Noir

Vinen er perfekt til grillede retter, fjerkræ og de fleste pastaretter.

Ken Wrights anerkendelser

Ken Wright er en legende inden for vinfremstilling i Willamette Valley. Kens bedrifter er blevet anerkendt igen og igen gennem årene. Ken Wright Cellars-vin har fået 111 karakterer på 90 og derover i Wine Spectator og Wine Enthusiast, og det fortsætter år efter år.

I 2014 blev Kens 2012 Abbott Claim Vineyard Pinot Noir rangeret som verdens bedste vin ifølge Wine Enthusiast.

Ken Wright Cellars Willamette Valley Pinot Noir har vundet adskillige priser og fået en masse rosende ord med på vejen fra både kritikere og forbrugere:

  • 2022 Wine Spectator: 95 point
  • 2022 Robert Parker Wine Advocate: 92 point
  • 2022 Wine Enthusiast: 91 point

Vinen har også vundet adskillige priser ved internationale vinkonkurrencer:

  • 2022 Decanter World Wine Awards: Sølvmedalje
  • 2022 International Wine Challenge: Sølvmedalje
  • 2022 Concours Mondial de Bruxelles: Sølvmedalje

Vinen har været på listen over Top 100 Wines of the World fra Wine Spectator i flere år. Her er nogle specifikke citater fra anmeldere, der har smagt vinen:

  • Wine Spectator: ”En smuk og kompleks Pinot Noir med en rig og saftig smag. Noter af røde frugter, krydderier og vanilje”
  • Robert Parker Wine Advocate: ”En smuk Pinot Noir med en intens og kompleks duft. Noter af røde frugter, krydderier og blomster. Smagsmæssigt er vinen saftig og generøs med fine tanniner.”
  • Wine Enthusiast: ”En elegant og velbalanceret Pinot Noir med en lang og kompleks eftersmag.”

Branden i Willamette Valley

Den 23. december 2020 startede en brand i en skov i Lane County, Oregon, og på grund af de tørre forhold og den kraftige vind, spredte den sig hurtigt til resten af området. "The Holiday Farm Fire" varede i næsten tre uger, og branden raserede over 1.000 bygninger, både beboelse, forretninger og skoler samt over 17.000 hektar land, herunder over 1.000 hektar vinmarker.

Branden havde en stor indvirkning på vinindustrien i Willamette Valley. Mange vinmarker blev delvist beskadiget eller fuldkommen ødelagt, men da Ken Wright Cellars marker ligger i det mindre hårdt ramte nordlige Willamette Valley, valgte hans vinhus at tage ansvar for området og situationen ved at lægge sine kræfter i at hjælpe andre. Ken Wright Cellars var således en af de førende aktører i genopbygningen. Ud over at donere penge til nødhjælpsorganisationer og at organisere en støttekoncert arrangement og indsamlinger, var Wright også med til at stifte organisationen "Willamette Valley Winegrowers for Recovery".

Ken Wrights indsats for genopbygningen af Willamette Valley blev anerkendt af mange, og han modtog en pris fra Oregon Governor's Office for Outstanding Community Service i 2021.

Kunst på etiketten

Den lokale kunstner David Berkvam står bag den originale kunst på etiketten, som først er udarbejdet 100% bivoks og dernæst malet.

God til

Vinsmagning

Heartbreak

FOMO

Feinschmecker

Årgang
2023
Oprindelsesland
USA
Region
Oregon
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
13,5%
Producent
Ken Wright
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.