Valentina Passalacqua, Brutal Nero di Troia
Hvad er Brutal?
Jeg var sikker på, at det var vinbaren Brutal i Barcelona, der havde fundet producenter i Frankrig, Spanien, Østrig og Italien, og bedt dem om at lave en special Brutal vin til dem.
Men, næ nej, det er vores store naturvinsguru Sune Rosforth og hans slæng, der sammen med nogle vinproducenter i det franske og spanske der kom op med ideen.
Læs artiklen her, den er sjov
Så Valentina er en del af gruppen ”Nothing added, Nothing removed”, og som den eneste italiener, er hun da lidt stolt.
I forhold til den anden Nero Di Troia, hun laver, er denne fra de ældste marker af Nero di Troia, og har ligget lidt længere tid med skindet og fået noget mere struktur, tanniner og farve. Alkoholen har også sneget sig op på 11,5%
Hvorfor liter flasker?
I gamle dage brugte de flaskerne til vand, og efter at vandet var drukket, blev de fyldt op med vin, ren genbrug. Og som Valentina siger, det er da rart at der er nok af vin i flasken.
Skrevet af Kenn Husted, Winepusher since / siden 1986