Spar 21% v/1 stk.

Vintae Spansk Smagekasse NV

Vintae Spansk Smagekasse
749,00DKK
Føj til ønskeliste

Vintae Smagekasse

Bienbebido Pulpo Albariño

Blæksprutten på etiketten kan slet ikke få de mange arme ned. Det forstår vi godt. Den spanske nordkyst er kendt for sin fantastiske mad med fisk og skaldyr, hvor Albariño er som sendt fra himlen. Især til blæksprutte, hvis man skal tro etiketten. Blæksprutte er en egnsret i Galicien og Baskerlandet, hvor denne vin stammer fra. Vi er nemlig i Rioja. Det er en frisk og livlig vin med en behagelig balance mellem citrus friskhed og æbler samt noter af stenfrugt. Denne vin går selvsagt rigtig godt til alle slags fisk og skaldyr.

El Xitxarel-lo 2020

Uden tvivl en af vores bedste hvide vine til prisen, lavet på Xarello-druen, som ellers mest bruges til produktion af Cava. Det giver vinen en lille bitte smule fedme og en lækker rundhed. Farven er svag gul med hints af grøn, aromaerne er frugtige med vægt på æble, pære og et touch af citrus og blomster. Undertoner af jasmin og fennikel anes. Smagen er lækker og frisk med en blød finish, hvor noter af hvide frugter matcher Xarello-druens tyngde rigtig fint. Faktisk er dette en super god terrassevin, som sagtens kan nydes solo eller til lette sommerretter. Og har du cataloniere ved bordet, er den et must, bare fordi der på flasken står skrevet en masse sjove catalanske bandeord som erstatning for den gængse etikette.

Fun fact: Vinen er lavet på druen Xarello, så navnet XitXarel-lo er et fint lille ordspil sådan á la chit chat.

Matsu, El Recio 2020

El Recio fra Matsu er lavet 100% på Tinta de Toro, som er det lokale navn for Tempranillo. Druerne kommer fra 90-100 år gamle stokke, “der dyrkes efter biodynamiske principper. Vinen lagret en del længere end lillebroren El Picaro, hele 14 måneder på gamle fade. Resultatet er en “fullbodied” vin med masser af kraft og energi. Farven er intens rubinrød og i næsen fornemmes de mange lag fra fadlagringen, både chokolade, vanilje og modne sorte frugter. I ganen er den rund og silkeblød med et diskret hint af glycerin-fedme og en interessant lang mineralsk eftersmag. Her er altså power fra ”tyre-druen” men samtidig en behagelig blødhed.

El Pacto Rioja 2017

Er du til klassisk Rioja, så hop trygt ombord i denne skønne vin. Selvfølgelig 100% Tempranillo og 14 måneder på fad. Intense noter af chokolade, moden skovfrugt og fad. Smagen er elegant og behagelig, men samtidig blød og balanceret med søde tanniner og en god lang eftersmag.

Winery Arts, Numero Nueve 2015

Rosinen i pølseenden Tempranillo kender vi, og så lige en gang Bordeaux Blend indover – Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen virker straks mere seriøs med lidt mere Cabernet-karakter af solbær og modne tannier. Og så igen krydderi og fløjl fra de andre druer. Der er brugt nye franske fade i 16 måneder, hvilket kan smages, men det er godt integreret. Vi kalder det et godt step op. Da Ricci overtog sin tantes vinmarker i Ribera del Queiles var der ingen der nogensinde havde hørt om det område. Så hvad gør en klog udover at lave fabelagtig vin til en rimelig penge? Han kiggede på at lave nogle funky etiketter, og hans designere fandt på at lave en serie hvor det hele går op i det hellige tal 9. 3 2 (3 i anden), reverse 6 (omvendt 6 tal) og 9. Ideen er at 3 2 er den vin du drikker hverdag, 6’eren til festlige lejligheder, og 9 når brylluppet skal stå.

Produkttype

Indhold

75

Alkohol

13

År

NV

Producent

Indkøbskurv