Wild Distillery

Bornholm – Wild Distillery

Bornholmsk økologisk gin – Husted Vin på tur

Mandag morgen, inden fanden fik sko på, var vi tre ansatte fra Husted Vin der drog mod solskinsøen!

Missionen var simpel: Gin var målet. 

Wild Distillery havde inviteret os på besøg, så vi kunne blive introduceret ordentligt for deres spiritus-portefølje. 

Ankomst til Wild Distillery

Da vi ankommer til Aakirkeby tager Henrik smilende imod os. Henrik er ejer af Wild Distillery og har siden 2019 haft gang i sine kobberkedler og sørget for at fugte danskernes ganer med gin af højeste kvalitet. Henrik kommer fra restaurationsbranchen og hans interesse for spiritusproduktion har altid været stor, hvilket også blev drivkraften i dette projekt. Henrik er en målrettet mand. Missionen er at sætte nye standarder for nordisk spiritus produktion. Omringet af den bornholmske, rå natur, går jagten på den perfekte og mest fuldkomne gin. 

Vi bliver vist ind til et langbord hvor et utal af glas er linet up. Bordpynten består af krydderurter, der udover at virke fint som pynt også fungerer ganske godt som brugbare ingredienser til at pifte de skænkede gins op med.  

Kl. er blevet 10.30 og vi lægger hårdt ud! 3 glas pr. person med 6 cl. gin i hver. Vi starter ud med ENE Organic Gin, Original Dry. Det er tydeligt at fornemme enebær-aromaen der sniger sig op af glasset, og med noget Fever Tree Tonic og en skive tørret citrus får ginnen en sødme der er svær at stå for. 

Glas nr. 2 byder på en lidt mere krads aroma der prikker i næsen. Det er mynten. ENE Mint er destilleret med økologisk mynte, både frisk og tørret. Det giver en gin med noterne af sødmefuld, frisk mynte. Det er dog ikke meningen at ENE Mint skal smage af mynte, men give dig fornemmelsen af den. Den har en ren, raffineret og klar smag.

Vi når til glas nr. 3. Her kan vi fornemme noget grønt, urter og stilket. Vi gætter os frem til at det er tomat-ginen. Trods navnet, har denne tomat gin en ren og klar smag. Vi får serveret den simpelt, med et frisk blad basilikum og en Fever Tree Aromatic og det fungerer!

Wild Distillery – fokus på det simple og lækre

Hele ideen med Wild Distillery er at tilbyde kunderne en nem løsning til en velsmagende drink. Med Wild Distillerys gin skal vi som forbrugere kunne gå ud i vores haver og plukke det tilbehør de skal bruge, f.eks. mynte eller basilikum. Det er ikke nødvendigt med en shaker eller andet “bartender”udstyr der vanskeliggøre den lækre drink. Det skal være simpelt og lækkert! 

Vi kører to seats. Og efter en omgang hjemmelavet frokost fra Henriks hustru, så får vi lov til at være med på et sneak-peak til Henriks nye vodka-serie der først lanceres d. 14. oktober! Præcis ligesom med deres gin så er der her fokus på lokale råvare og godt håndværk!

Kl. 15.15 går turen tilbage mod København, stemningen er i top! Vores hoveder er fyldt med nye informationer, og maver fyldt med gin og vodka – sikke en mandag det pludselig blev. 

Indkøbskurv