• Fri fragt ved 600,-
  • Vi leverer mellem 08:00-16:00, med forbehold for, der kan ske forsinkelser
  • Gratis afhentning 6 steder i København (Vi giver en kop kaffe)

Produkter fra Clemens Strobl

Clemens Strobl

Clemens Strobl er et ungt og fremadstormende østrigsk familiebåret vinhus grundlagt i 2008 og beliggende i den absolut vestligste del af Wagram på grænsen til Kamptal. Wagram er den yngste vinregion i Østrig, og her er både klima og jordforhold perfekt egnet til produktion af især enestående hvide vine.

Clemens Strobl er tidligere marketingsmand og man kan tydeligt se hans kreative evner i det fantastiske design på flasker og etiketter. Han har stadig del i bureauet, hvis store kunde er Aldi. Så mon ikke han tjener sine penge dér, og det giver ham frihed til at lave vin. Vi brokker os ikke.

Sønnen er i gang med en international vinuddannelse og svigerdatteren er også involveret i driften. De arbejder udelukkende med økologisk produktion, håndplukkede druer og spontangæring. I og med der nøje arbejdes med integrering af det naturlige miljø og vinmarkernes micro-klima, kan man spore en distinkt terroir-smag i de spændende vine. Hos Clemens Strobl produceres der vine på Riesling, Grüner Veltliner, Pinot Noir og Zweigelt og eksperimenteres lidt med Cabernet Sauvignon. Ofte er oplaget meget begrænset, hvilket skaber vine med en særlig karakter.

Første møde

Til Vivino-messen i Østrig for en del år siden spotter Kenn nogle super fede flasker, hvor etiketten er erstattet af håndskrevet tekst malet direkte på flasken. Indholdet er lige så fantastisk som designet men prisen alt for høj. Så selv om der er stor begejstring for både den karismatiske Clemens og vinene, tager Kenn dem ikke med hjem. De er simpelthen for dyre til, at de kan sælges hos Husted Vin. Dette er i juni.

I december sender Clemens en julegave; en lille flaske sød vin og en hilsen. Det var en fin lille reminder, og der bliver bestilt nogle flasker til en gen-smagning. De smager selvfølgelig stadig formidabelt, så det bliver besluttet at få dem hjem til samlingen. Starten på et unikt venskab og samarbejde er skudt i gang.

En helt unik vinetikette

Kenn og Clemens mødes på Mallorca for nogle år siden. Under en middag på en italiensk restaurant, spotter Kenn en vin, hvor der på etiketten er et billede af Clemens Strobl himself og restaurantens ejer. En ganske pudsig gimmick. Der bliver straks joket med, at det da er oplagt at lave noget lignende med Kenn og Clemens. Et par dage senere sidder de igen til bords sammen og snakker om det. Clemens er nu helt med på ideen og ringer straks til en af sine venner, en tilsyneladende ret højt profileret tysk modefotograf. Kenn låner en skjorte, og med lidt alkohol i blodet, bliver det hurtigt et sjovt fotoshoot. De billeder er efterfølgende blevet brugt til tre flasker vin; en rød, en hvid og en rosé.

Clemens Strobl er på sin vis den østrigske version af Charles Smith; han gør tingene anderledes og på sin egen måde, og er ikke bange for at eksperimentere. Han ”nurser” virkelig om sin vin, og pakker eksempelvis stokkene ind i sort net for at skåne dem for både sultne fugle samt vind og vejr. Måske er det derfor prisen er relativ høj. Men på trods af høje priser, så er hans vine næsten altid udsolgte. Vi er heller ikke længer bange for, at vi ikke kan sælge dem, for de er altså i topkvalitet og virkelig skønne.

Luk filter
 
fra til
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Clemens Strobl, Riesling Rosenberg Clemens Strobl, Riesling Rosenberg
385,00 DKK
Clemens Strobl, Losling 2017 Clemens Strobl, Losling 2017
379,00 DKK
Clemens Strobl, Schreck 2017 Clemens Strobl, Schreck 2017
379,00 DKK
Sidst set

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bliv en del af Husted Vin familien og modtag vores nyhedsbrev.
Vi sender 1-2 gange om måneden tips & tricks, tilbud og anbefalinger direkte til din indbakke.

Gode tilbud - Ingen spam