2021

Massimago MariaBella Valpolicella Ripasso - ØKO

10942
Intens og lækker Ripasso

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
340,00 kr. InStock
Smagenoter

Anis

Kirsebær

Lertøj

Anis
 Kirsebær
 Lertøj

Frisk og elegant ripasso: en symfoni af røde bær

Massimago Ripasso Sup. DOC "Marchesa Mariabella" er en vin, som Massimago selv beskriver som "Fresh and elegant, this is our interpretation of Ripasso. A complex and defined wine, with a great balance between structure and drinkability. Cherry notes and wild strawberries are a gift of fruity immediacy, which remind us the first home made cherry jam of the year." Denne beskrivelse indfanger essensen af vinen, som er både frisk og elegant med en kompleks struktur og en fremragende balance.

Lokale druer i Massimago Ripasso

Druerne i dette blend er de lokale og noget ukendte Corvina, Corvinone og Rondinella, der høstes fra vinstokke plantet i kalksten med hænderne. Disse druer bidrager til vinens unikke karakter og kompleksitet. Efter høsten får druerne ekstra skindkontakt i ståltanke, hvor også vinificeringen finder sted. Denne proces er med til at udvikle vinens struktur og smagsprofil.

Amarone-druer og lagring

Efter flere måneder på fad tilføjes tørrede Amarone-druer til vinen, og en ny maceration begynder. Denne metode øger alkoholprocenten og tilføjer yderligere kompleksitet og struktur til vinen. Herefter lagres vinen i 12 måneder på store franske fade, hvilket giver den tid til at modne og udvikle sine smagsnuancer.

Farve og duft af Marchesa Mariabella

Farven på Massimago Ripasso Sup. DOC "Marchesa Mariabella" er lys og rubinrød. Duften er intens med noter af friske kirsebær og andre røde bær. Man kan også ane strejf af timian og mynte i den let krydrede næse. Smagen er præget af kirsebær, blommer og kryddernelliker, med bløde tanniner og søde noter, der giver en behagelig og afbalanceret smagsoplevelse.

Madparring med Massimago Ripasso

Massimago anbefaler denne vin til lyst kød, fjerkræ og grillet kylling samt kalvekød og lagret ost. Denne alsidighed gør vinen til et fremragende valg til mange forskellige retter og lejligheder. En anmelder fra spritnyt.com beskriver vinen som "Lys frisk og lidt atypisk ripasso med masser af røde bær, flot ripassokarakter med rosinpræg og julekrydderier. Men det er især syren og friskheden som imponerer. Bravo, klart en af de bedste ripasso vine jeg har smagt meget længe," og giver den 93 point og 5 stjerner.

Konklusion: En imponerende ripasso

Massimago Ripasso Sup. DOC "Marchesa Mariabella" er således en vin, der imponerer med sin friskhed, kompleksitet og balance. Den er et fremragende eksempel på, hvordan traditionelle metoder og lokale druer kan skabe en vin, der både er unik og alsidig.

Årgang
2021
Oprindelsesland
Italien
Region
Veneto
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14,5%
Producent
Massimago
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.