2019

Clemens Strobl Lössling - ØKO

10226
Stor kraftig og rund. Utroligt at der kan komme så meget fylde på en Grüner.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
525,00 kr. InStock
Smagenoter

Gult æble

Lime

Melon

Gult æble
 Lime
 Melon

Grüner Veltliner med smørfedme og burgundisk elegance

Denne vin er fra enkeltmarken Lössling, en lille mark beliggende 300 meter over havets overflade. Marken falder direkte mod syd i små terrasser, hvilket giver optimale solforhold for druerne. De ca. 35 år gamle stokke vokser i en veldrænet sand- og kalkholdig jord, som bidrager til vinens unikke karakter.

Lavt høstudbytte sikrer høj kvalitet

Høstudbyttet holdes ekstremt lavt, hvilket sikrer en høj koncentration af smag i druerne. Druerne får lov til at hænge lidt længere på stokkene, hvilket giver dem mere fylde og en anelse mere sødme. Denne ekstra hængtid bidrager til vinens komplekse smagsprofil og dybde.

Superliga-Grüner med bourgogne-kvalitet

Resultatet er en Superliga-Grüner, som i kvalitet kan minde om og sammenlignes med de helt store hvide Bourgogne-vine. Vinen spontangæres kortvarigt på store gamle fade og lagres herefter på ståltanke. Denne proces giver vinen en smørfedme kombineret med en præcis syre og en dyb fylde af frugt underneden.

Kompleks smagsprofil med tropisk frugt

Når man smager vinen, fornemmer man straks dens kompleksitet og dybde. Den har en ekspressiv karakter med en høj tekstur, der nærmest er burgundisk i udtrykket. Smagsnoterne inkluderer tropisk frugt, abrikos og smørblomst, hvilket gør vinen både spændende og vellavet.

Clemens Strobl Lössling Grüner Veltliner anerkendelser

Clemens Strobl Lössling Grüner Veltliner har modtaget 93 point og 5 stjerner samt titlen "Ugens Bedste Vin" på spritnyt.com. Anmeldelsen fremhæver vinens fyldighed og komplekse afslutning, hvilket gør den til et fremragende valg for dem, der ønsker at opleve Grüner Veltliner i østrigsk topklasse.

En vin for vinelskere

Denne vin er et must-try for vinelskere, der søger en vin med både dybde og kompleksitet. Den lange hængtid på stokkene og den omhyggelige vinifikationsproces resulterer i en vin, der er både rig og nuanceret. Lössling er et glimrende eksempel på, hvad Grüner Veltliner kan opnå, når den dyrkes og fremstilles med omhu og ekspertise.

Årgang
2019
Oprindelsesland
Østrig
Region
Wagram
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
13,5%
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.