2022

Neverland Femme Fatale Riesling - ØKO

10872

Let på tå, men med en skarp tunge og seriøsitet bag det lette stof

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
189,00 kr. InStock

Riesling med skarp tunge og sødmefuld charme

Femme Fatale er en forførende og skæbnesvanger Riesling, der er svøbt i sødme med 15,5 gram sukker pr. liter. Den er let på tå, men har en skarp tunge og en seriøsitet bag det lette stof. Denne vin er et perfekt eksempel på, hvordan sødme og syre kan supplere hinanden og skabe en harmonisk smagsoplevelse.

Rheinhessens varierede terroir

Rheinhessen i Tyskland er et landskab fyldt med varierende terroir. Her finder man kalksten omkring Westhofen og Flörsheim-Dalsheim, rød skifer fra Rotliegende-laget omkring Nierstein og Nackenheim, skifer omkring Bingen og porfyr i Siefersheim. Disse forskellige jordbundstyper danner grundlag for mange gode vine, der er værd at opdage. Det er her, vinmager Marcell Class for 20 år siden på Neverland vingård så potentialet for at fremvise den skat, som hviler i Rheinhessens jord.

Neverland vingård: Tradition møder innovation

Med Sebastian og Marcel i spidsen er Neverland et vinhus, der ønsker at bryde konventionerne. De leger med traditionen omkring vinhistorien fra Rheinhessen og giver plads til nye perspektiver ved at tilbyde karakterfulde og usædvanlige vine. Disse vine skal være lette at forstå, men samtidig have stor dybde på ganen. Kort sagt ønsker de at udtrykke de ubegrænsede muligheder, der findes i Rheinhessen, så præcist, originalt, autentisk og uforveksleligt som muligt.

Femme Fatale: En ypperlig tysk Riesling

Femme Fatale er en ypperlig Riesling, der som et eksempel på en ikonisk tysk Riesling vil forføre med sin frugt. Kombinationen af den præcise mineralitet fra kalkmergel-jordbundene og den afbalancerede sødme viser, hvordan sødme og syre kan supplere hinanden perfekt. De 20 år gamle stokke, hvorfra druerne kommer, er dyrket økologisk. Der foretages grøn høst, hvor overflødige blade afklippes og sideskud fjernes for at give druerne optimale vækstbetingelser uden brug af kunstige gødninger.

Håndplukning og naturlig gæring

Druerne høstes sidst i oktober, hvor temperaturen er dalet til omkring 10°C, og dette gøres udelukkende ved håndplukning. Ældning af vinen sker gennem 100% naturlig gæring med egen gær, og man afholder sig fra brug af vinbehandlingsmidler. Resultatet er en fremragende Riesling, der imponerer med sin friske syre, perfekt harmoneret med den afbalancerede sødme.

Frugtrigt univers og madparring

Vinen har et frugtrigt univers af stenfrugter som lime, hvide ferskner, æbler og litchi, samt en tydelig "våd" mineralitet. Femme Fatale er mere end ideel til asiatisk mad, steak eller bare som en fornøjelse på egen hånd. Den er en vin, der virkelig viser, hvad Rheinhessen har at byde på, og som vil efterlade et varigt indtryk på enhver, der smager den.

God til

Ladies Night

Hverdagshygge

Hygge

Spontanitet

Årgang
2022
Oprindelsesland
Tyskland
Region
Rheinhessen
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
12%
Producent
Neverland
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Biodynamisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.