2019

Hareter Zweigelt - ØKO

10013
Cedertræ, Virginiatobak og en snert af kogte røde pølser.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
165,00 kr. InStock
Smagenoter

Brombær

Kanel

Kirsebær

Brombær
 Kanel
 Kirsebær

Smag Østrigs botaniske eventyr med dr. Zweigelt

Zweigelt er en virkelig spændende drue. Nogle gange kan den være meget frugtet med noter af mørke bær, chokolade, vanilje og cedertræ, hvilket giver en blød og rund smagsprofil. Andre gange kan den være langt mere barket og have noter af muld, skovbund, kraft og kælder. Denne naturudgave af 100% Zweigelt har en meget klar duft og smag af både friske og lidt sure kirsebær. Men den er samtidig blød og elegant – en kombination som gør den smaskende lækker.

Østrigs no.1 røde drue

En vin som nemt ryger ned, må vi jo nok indrømme. Køb denne vin og smag Østrigs no.1 røde drue og fornem Dr. Zweigelt’s botaniske eventyr. Planlægger du at servere en BBQ-kylling, vil denne fine vin være en super kompagnon. Den passer også godt til andre grillede retter, hvor dens frugtige og let syrlige karakter kan spille op mod de røgede og krydrede smage fra grillen.

Dr. Friedrich Zweigelt’s værk

Fun fact: Zweigelt er den mest udbredte rødvinssort i Østrig og er botaniker Dr. Friedrich Zweigelt’s værk. I 1922 lavede han en krydsning af druerne Sankt Laurent og Blaufränkisch og kaldte den Rotburger. Druen spredte sig og blev senere kendt under ophavsmandens navn, Zweigelt. Denne drue har siden da vundet stor popularitet og er blevet en fast bestanddel af Østrigs vinproduktion.

Alsidighed i vinfremstilling

Zweigelt-druen er kendt for sin alsidighed og evne til at tilpasse sig forskellige vinfremstillingsmetoder. Den kan både bruges til at lave lette, friske vine og mere komplekse, fadlagrede vine. Denne alsidighed gør den til en favorit blandt vinproducenter og vinelskere. Hareter Zweigelt er et fremragende eksempel på, hvordan denne drue kan udtrykke både friskhed og dybde i samme glas.

Østrigs vintradition i et glas

Når du nyder et glas Hareter Zweigelt, får du ikke kun en smagsoplevelse, men også en bid af Østrigs vintradition og Dr. Zweigelt’s innovative ånd. Det er en vin, der både kan nydes alene eller sammen med mad, og som altid vil imponere med sin kompleksitet og elegance.

Årgang
2019
Oprindelsesland
Austria
Region
Burgenland
Vindistrikt
Burgenland
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
12%
Producent
Hareter
Volume
75
Økologisk
Ja
Naturvin
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.