Albariño

Albariño er en populær hvidvinsdruesort, der primært dyrkes i regionen Galicien i det nordvestlige Spanien og i det nordlige Portugal. Den har også fundet vej til andre vinproducerende områder rundt om i verden, herunder USA, Australien og New Zealand. Navnet “Albariño” refererer normalt til de spanske vine, mens den portugisiske version kaldes “Alvarinho.”

Her er nogle nøglekarakteristika ved Albariño-druen:

Smagsprofil: Albariño-vine er kendt for deres friske, lyse og sprøde karakter. De har typisk en fremtrædende frugtighed med nuancer af citrusfrugter (citron, lime), grønne æbler, pærer og ferskner. Undertiden kan der også være noter af blomster, såsom hvide blomster eller jasmin.

Syre: En vigtig del af Albariño’s appel er dens friske syreniveau. Denne syre giver vinen en livlig fornemmelse i munden og gør den til en fremragende ledsager til mad.

Aroma: Når druen er fuldt moden, kan den også udvikle mere komplekse aromaer som hvide ferskner, abrikoser, mango, og endda lette mineralnoter.

Region: Albariño-druen trives i det våde, maritime klima i Galicien, hvor den er den dominerende druesort i Rías Baixas DO (Designation of Origin). Rías Baixas ligger i nærheden af Atlanterhavet, hvilket giver en naturlig kølighed og en ideel vækstbetingelse for Albariño.

Vinfremstilling: Albariño-vine kan være single-varietal (dvs. lavet udelukkende af Albariño-druen) eller blandet med andre lokale druer for at skabe forskellige vine. Traditionelt er disse vine ofte fermenteret og lagret i rustfrit stål, hvilket understreger druens rene frugtkarakter.

Mad: Albariño-vine er fremragende ledsagere til skaldyr, fisk, særligt rejer, muslinger og østers, takket være deres høje syreniveau, der går godt sammen med fede og salte fødevarer. De kan også nydes som en forfriskende apéritif eller med lette sommerretter.

Albariño-vine er populære blandt vinelskere verden over på grund af deres delikate smagsprofil og alsidighed. Hvis du er en fan af hvidvin, især friske, lette og aromatiske varianter, kan Albariño-vinen meget vel være noget for dig at prøve!

 • Vintae Bienbebido Pulpo

  Bienbebido Pulpo

  75,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Vintae Atlantis Albariño

  Vintae Atlantis Albariño

  Atlantis Albariño

  165,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Producent

Organisk

Pris