Kenn besøger Monte Pio i Rias Baixas

Turen er gået til det Grønne Spanien, mere bestemt Rias Baixas, som ligger over Portugal og ud til Atlanterhavet.

”Vi har i mange år haft vine fra området, og da det er svært at få nok vin derfra, har jeg fundet frem til Pablo, som har sin vingård i det smukke Val do Salnes.

Det er meget sigende når man ser hans signatur, ”The One man show behind the winery”” fortæller Kenn. Vi ankommer en solrig eftermiddag i september hvor druerne er af vinstokkene, og bladene står i deres grønne og begyndende brune nuancer. Det der er vildt med Rias Baixas er deres opbindings-system, som er Pergola systemet. Det er vel næsten som i Edens have, hvor man går under vinrankerne, der er som et uigennemtrængeligt loft af grønne blade.

Grunden til at de bruger Pergola, er til dels for at komme væk fra jorden, hvor der er meget fugtigt pga. den megen regn der falder i denne del af Spanien. Og hvis der bliver for fugtigt kommer der råd. Vingården er et lille hyggeligt sted, hvor alt er miniature, vinpressen, tankene, amforakrukkerne & destemmeren er alle i små størrelser.

Pablo passer hele vinproduktionen imens hans 87 årige Abuela Dorita trisser rundt og samler tomater og andet godt fra køkkenhaven. Han er så økologisk som han kan være i et område, hvor det næsten er umuligt (vi smagte 300 vine igennem på turen, hvor et af husene var økologisk, og det var ikke særlig godt). Han sørger for at lave sin egen gødning, vender kun jorden 1 gang om året, sørger for at der bliver tilsat og lavet minimalt med vinen. Sulfitter bliver kun brugt ved flaskning af vinene. Alt er håndholdt, og i de små tanke bobler vinene, hvor af flere af dem er nye eksperimenter, for at se hvad han så kan få ud af vinen.

Når man smager vinene, kan man godt smage at vinene er tæt på kysten i modsætning til de andre områder der ligger lidt mere inde i landet (O Rosal & Condado do Tea). De er meget høje i syre, smager lettere saltet, og citrusagtig. Dejlige og spændstige!

Vi har til start taget hans 2 Albariño vine, men er sikre på at vi også skal have hans røde spændstige vine på kortet når årgang 2022 frigives!

Indkøbskurv