Zinfandel er et californisk fænomen med masser af følgere og lige så mange, som synes, at det ikke lige holder. Druen har samme DNA som Primitivo fra Puglia i Italien. De er dog langt fra hinanden. I de udgaver vi har fundet, er der masser af frugt, de er lettere tobakkede og med et strejf af engelsk lakrids.
Du finder også Zinfandel i Australien og Sydafrika, hvor de sælges som enten Zinfandel eller Primitivo. Nogle italienske vinmagere begyndte i 1970’erne at omdøbe deres Primitivo-vine til Zinfandel for at lukrere på succesbølgen.
Noter: Blåbær, jordbær, fersken, tobak
Mourvèdre er fuldfed og rustik. Hvis du er til Cabernet Sauvignon, skulle du prøve at sætte tænderne i Mourvèdre, der også går under navnet Monastrell. Den er fuld af mørke bær og et skud peber. Mourvèdre-druen elsker varmt og tørt klima. Den er lille og tykhudet, hvilket gør den perfekt til rødvine med intense farver og et højt niveau af tanniner.
Pga. netop de høje tanniner og de kraftige aromaer, fungerer Mourvèdre allerbedst i blends. Det er forsvindende få vine, der er lavet på 100% Mourvèdre.
Noter: Hindbær, blåbær, brombær, sveske, peber, læder, rosmarin
Zinfandel er et californisk fænomen med masser af følgere og lige så mange, som synes, at det ikke lige holder. Druen har samme DNA som Primitivo fra Puglia i Italien. De er dog langt fra...
Læs mere »
Tilbage
Zinfandel & Mourvedre
Zinfandel er et californisk fænomen med masser af følgere og lige så mange, som synes, at det ikke lige holder. Druen har samme DNA som Primitivo fra Puglia i Italien. De er dog langt fra hinanden. I de udgaver vi har fundet, er der masser af frugt, de er lettere tobakkede og med et strejf af engelsk lakrids.
Du finder også Zinfandel i Australien og Sydafrika, hvor de sælges som enten Zinfandel eller Primitivo. Nogle italienske vinmagere begyndte i 1970’erne at omdøbe deres Primitivo-vine til Zinfandel for at lukrere på succesbølgen.
Noter: Blåbær, jordbær, fersken, tobak
Mourvèdre er fuldfed og rustik. Hvis du er til Cabernet Sauvignon, skulle du prøve at sætte tænderne i Mourvèdre, der også går under navnet Monastrell. Den er fuld af mørke bær og et skud peber. Mourvèdre-druen elsker varmt og tørt klima. Den er lille og tykhudet, hvilket gør den perfekt til rødvine med intense farver og et højt niveau af tanniner.
Pga. netop de høje tanniner og de kraftige aromaer, fungerer Mourvèdre allerbedst i blends. Det er forsvindende få vine, der er lavet på 100% Mourvèdre.
Noter: Hindbær, blåbær, brombær, sveske, peber, læder, rosmarin