• Fri fragt ved 600,-
  • Vi leverer mellem 08:00-16:00, med forbehold for, der kan ske forsinkelser
  • Gratis afhentning 6 steder i København (Vi giver en kop kaffe)

Historien om Prieler

Vinen er en levende tradition hos Prieler. Det var egentlig Georg Prielers bedstefar, der i sin tid først proppede vin på flasker. Det gik dog også over stok og sten med anerkendelse og priser. Georgs egne forældre brugte al deres tid på at lave god vin. Det var dog ikke nok for Georg og hans søster, så de tog et vigtigt skridt i retning af økologisk vinproduktion. De lader simpelthen gæren gå naturens gang. Med en doktorgad i molekylærbiologi ved hun, hvad hun taler om. Georg overtog biksen, da hans søster tog til Wien i 2012 og overlod ansvaret til ham. Georg har, ligesom sin far og søster, modtaget prisen ”Vintner of the year” her i Østrig – præcis som hans far gjorde i 2002, og hans søster i 2009.

Det har altid været Georgs drøm at blive en dygtig vintner (vinmager). Georg har aldrig overvejet andet end vinen som levevej. Han elsker at leve af og i naturen. Hans rejse, både åndeligt og fysisk, har rykket ham rundt i verden. Det har bl.a. bragt ham til Californien, Argentina og New Zealand, hvor han sugede inspiration og viden til sig. Han har haft ansvaret for vinkælderen siden 2012. Det første vigtige skridt var udviklingen af vingårdens skifte fra konventionel til økologisk vinproduktion.

Reglerne bestemmes af jord og klima
Viden om druer er essentielt, når der skal laves vin verdensklasse. Hvilke vinmarker giver det bedste afkast. Hvilke typer terroir og klima ender som den bedste vin? Det er en videnskab, som Georg og Prieler-navnet konstant arbejder på at gøre perfekt.

Heldigvis ligger vi tæt på Neusiedler See, Centraleuropas eneste steppesø, der ligger på grænsen mellem Østrig og Ungarn. Varm luft fra øst er med til at bestemme klimaet, når de kolde vinde fra Leitha-bjergene rammer. Det betyder også, at ikke to årgange er ens, når man er afhængig af moder naturs luner – år efter år.

Skabt med hænderne
Der vokser ca. 100.000 vinstokke på Prielers vinmarker. Han fortæller os, at han kender hver eneste af dem. Han beskærer dem om vinteren og binder dem om foråret. Toppen justeres om sommeren, og til efterår høstes druerne. Georg har et tæt forhold til vinene, hvilket kan smages. De mange års forbindelse til vinene og vinmarkerne fornægter sig ikke.

Vinmarkerne er levende økosystemer, hvor vinstokkene spiller den bærende rolle. Alle indgreb i processen er nøje udvalgt hos Prieler, så han kan styre vækst, høst og den færdige vin så vidt som muligt, når naturen går sin gang. Vandmængden optages bedre i jorden, og insekter og sommerfugle får frit spil, så biodiversiteten kan blomstre. Det giver liv, kompleksitet og dybde i vinen.

Stolte druer
Blaufränkisch er i generne på Prieler-familien. Det gør sig gældende for alle vinmagerne i området omkring Leitha-bjergene. Blaufränkisch er ikke en nem sort. Den er udfordrende og stædig med rødderne solidt plantet i kalkstenen. Den kræver sol og frisk luft. Den kræver albuerum, selv på fad, hvor der ikke må være for trangt. Blaufränkisch kræver tålmodighed og tid. Den kombinerer perfekt energi og klarhed, hvis du opfylder alle dens krav.

Pinot Blanc eller Weissburgunder, som den kaldes lokalt, er en fantastisk drue. De første af slagsen hos Prieler blev plantet for over 90 år siden af Georgs oldefar. Han ser det som sin pligt at videreføre denne stolte tradition i den kalkholdige jord.

Vinen er en levende tradition hos Prieler. Det var egentlig Georg Prielers bedstefar, der i sin tid først proppede vin på flasker. Det gik dog også over stok og sten med anerkendelse og priser.... Læs mere »
Tilbage
Historien om Prieler

Vinen er en levende tradition hos Prieler. Det var egentlig Georg Prielers bedstefar, der i sin tid først proppede vin på flasker. Det gik dog også over stok og sten med anerkendelse og priser. Georgs egne forældre brugte al deres tid på at lave god vin. Det var dog ikke nok for Georg og hans søster, så de tog et vigtigt skridt i retning af økologisk vinproduktion. De lader simpelthen gæren gå naturens gang. Med en doktorgad i molekylærbiologi ved hun, hvad hun taler om. Georg overtog biksen, da hans søster tog til Wien i 2012 og overlod ansvaret til ham. Georg har, ligesom sin far og søster, modtaget prisen ”Vintner of the year” her i Østrig – præcis som hans far gjorde i 2002, og hans søster i 2009.

Det har altid været Georgs drøm at blive en dygtig vintner (vinmager). Georg har aldrig overvejet andet end vinen som levevej. Han elsker at leve af og i naturen. Hans rejse, både åndeligt og fysisk, har rykket ham rundt i verden. Det har bl.a. bragt ham til Californien, Argentina og New Zealand, hvor han sugede inspiration og viden til sig. Han har haft ansvaret for vinkælderen siden 2012. Det første vigtige skridt var udviklingen af vingårdens skifte fra konventionel til økologisk vinproduktion.

Reglerne bestemmes af jord og klima
Viden om druer er essentielt, når der skal laves vin verdensklasse. Hvilke vinmarker giver det bedste afkast. Hvilke typer terroir og klima ender som den bedste vin? Det er en videnskab, som Georg og Prieler-navnet konstant arbejder på at gøre perfekt.

Heldigvis ligger vi tæt på Neusiedler See, Centraleuropas eneste steppesø, der ligger på grænsen mellem Østrig og Ungarn. Varm luft fra øst er med til at bestemme klimaet, når de kolde vinde fra Leitha-bjergene rammer. Det betyder også, at ikke to årgange er ens, når man er afhængig af moder naturs luner – år efter år.

Skabt med hænderne
Der vokser ca. 100.000 vinstokke på Prielers vinmarker. Han fortæller os, at han kender hver eneste af dem. Han beskærer dem om vinteren og binder dem om foråret. Toppen justeres om sommeren, og til efterår høstes druerne. Georg har et tæt forhold til vinene, hvilket kan smages. De mange års forbindelse til vinene og vinmarkerne fornægter sig ikke.

Vinmarkerne er levende økosystemer, hvor vinstokkene spiller den bærende rolle. Alle indgreb i processen er nøje udvalgt hos Prieler, så han kan styre vækst, høst og den færdige vin så vidt som muligt, når naturen går sin gang. Vandmængden optages bedre i jorden, og insekter og sommerfugle får frit spil, så biodiversiteten kan blomstre. Det giver liv, kompleksitet og dybde i vinen.

Stolte druer
Blaufränkisch er i generne på Prieler-familien. Det gør sig gældende for alle vinmagerne i området omkring Leitha-bjergene. Blaufränkisch er ikke en nem sort. Den er udfordrende og stædig med rødderne solidt plantet i kalkstenen. Den kræver sol og frisk luft. Den kræver albuerum, selv på fad, hvor der ikke må være for trangt. Blaufränkisch kræver tålmodighed og tid. Den kombinerer perfekt energi og klarhed, hvis du opfylder alle dens krav.

Pinot Blanc eller Weissburgunder, som den kaldes lokalt, er en fantastisk drue. De første af slagsen hos Prieler blev plantet for over 90 år siden af Georgs oldefar. Han ser det som sin pligt at videreføre denne stolte tradition i den kalkholdige jord.

Luk filter
 
fra til
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Weingut Prieler, Rosé Vom Stein 2018 Weingut Prieler, Rosé Vom Stein 2018
Lækker rosé fra Schützner Stein vinmarken, der ligger på en stejl og stenet bakke. Området er desuden et beskyttet dyrereservat. Den er skabt på Blaufränkisch og Merlot. Terroir bestående af kalsten og sand med småsten giver et mineralsk...
129,00 DKK
Weingut Prieler, Seeberg Pinot Blanc 2018 Weingut Prieler, Seeberg Pinot Blanc 2018
En af de druer der overrasker mest for øjeblikket er Weissburgunder/Pinot Blanc. Vi kender de noget kedelige Alsace Pinot Blanc’s og tyske, slappe Weissburgunder. Georg har valgt at kalde sin vin for Pinot Blanc (i stedet for det tyske...
159,00 DKK
Weingut Prieler, Johanneshone Blaufrankish 2017 Weingut Prieler, Johanneshone Blaufrankish 2017
Blaüfrankisch er en drue med mange facetter, lige fra de ufremkommelige, kraftige og tanninrige vine fra Eisenberg, til de mere frugtige og drikkevenlige fra Burgenland. Georg her er mesteren af Blaüfrankisch, og har formået at lave en...
139,00 DKK
Sidst set

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bliv en del af Husted Vin familien og modtag vores nyhedsbrev.
Vi sender 1-2 gange om måneden tips & tricks, tilbud og anbefalinger direkte til din indbakke.

Gode tilbud - Ingen spam