Local Spirits Dream Tour med Jesper og Andrew

Andrew fra vores butik i Kødbyen og Jesper fra vores butik på Østerbro var i denne uge blevet inviteret af Local Spirits med på deres Dream Tour!

 

Fristende kirsebær fra Frederiksdal

Det blev en en tur der bød på besøg forskellige steder rundt i landet for at opleve Skotlander, Great Dane Rum, Herbie Gin, Hey Limoncello & Ellenor Elderflower. Dream Tour startede med en tur til Lolland for at besøge Frederiksdal, hvor den meget dygtige og engagerede Harald Krabbe fortalte om sit projekt. Et projekt om en sjælden entreprenørånd, hvor mod og passion er drivkraften bag de mange produkter og initiativer, der udspringer fra dette hjørne af Danmark.

Historien om Frederiksdal Gods strækker sig tilbage til 1756. Kirsebæreventyret tog sin begyndelse i 2006 ved en tilfældighed. Herefter udviklede historien og ambitionerne sig hurtigt – både til at producere verdens bedste kirsebærvin og til at kvaliteten altid er i centrum, når det handler om råvarerne.

Stevnskirsebærret, der har vokset i Danmark i generationer, er udgangspunktet for den lollandske vin-revolution. Andrew og Jesper fik både smagt: Frederiksdal Rød, Sparkling Cherry Wine, hvor der er tilsat lidt pære, og til sidst Frederiksdal Sur Lie.

Skotlander skibsrom

Derefter gik turen mod Skotlander. I 2014 gik Anders Skotlander hver morgen rundt med sin hund på Christianshavn, der var Skotlanders første lokation. Her fik han idéen om at finde et skib der kunne huse fire tønder med rom. De fleste troede han var sindsyg. Men ikke Skipperen Jess fra skibet Mira. Han ryddede skibets stævn og rejsen kunne begynde!

Det første rom blev installeret på Mira i december 2014. Fire gamle egetræstønder, der tidligere havde indeholdt PX Sherry, blev fyldt med Skotlander White Rum. Siden hen har romskibet Mira sejlet med Skotlander rom i over 8.000 sømil (svarende til knap 15.000 km). Og smagen er ikke til at tage fejl af. De ekstreme forhold med konstant bevægelse gør at rommen ganske enkelt modner hurtigt men alligevel elegant. Rommen har meget mere kontakt med træet end hvis den stod på land.

Anders Skotlander og hans hustru tog sig godt af de besøgende, der var en del af Local Spirits Dream Tour. Udover at de er utrolig dygtige og passionerede, så havde de også sørget for at der var der kørt en pizza foodtruck ind og en bar med drinks! Andrew og Jesper fik muligheden for at smagte fadprøver af rom, ren melasse juice og en masse andet blandt andet Hey Limoncello, Eleanor hyldeblomst likør (glem aperol, det her er den nye spritz ?). De laver både gin, rom og likør.

Vi er så heldige at forhandle deres Great Dane Rum serie (hans barrel aged konkurrent til Diplomatico/ Ron Zacapa) Great Dane Extra Sweet Rum Spirit (konkurrent til A.H. Riise) & Great Dane 10 års.

Derudover laver de flere forskellige slags Herbie Gin, hyldeblomst likør, men også andre frugtlikører. 

Busturen rundt gik ikke stille for sig! Der var et par kasser Great Dane Rum, is og Ginger Beer med – så de blev kørt Dark’n’Stormy i lange baner ?

Indkøbskurv