• Fri fragt ved 600,-
 • Vi leverer mellem 08:00-16:00, med forbehold for, der kan ske forsinkelser
 • Gratis afhentning 7 steder i København (Vi giver en kop kaffe)

Produkter fra Lopez de Haro

Lopez de Haro

Vintae

Ricardo fra familievirksomheden Vintae har trods en ung alder formået at sætte sig godt på det spanske marked. Familien startede ud med en vingård i Rioja men har langsomt spredt sig til forskellige dele af Spanien og laver nu vin i både Rioja, Ribera del Douro, Navarra og Toro – i alt femten forskellige områder i Spanien og fem i Chile - og de er altid på jagt efter nye spændende områder, vine og samarbejder på tværs.

Nogle steder ejer de vinmarkerne, andre steder lejer dig sig ind hos vinbønderne eller køber blot druerne. Og så er Vintae nok en af de første spanske producenter, der sådan for alvor har lagt tanker bag etiketternes design og betydning.

Husted Vin og Vintae – 10 års samarbejde

Tilbage i 2008 var Kenn Husted blevet inviteret til en vinmesse i byen Sitges i nærheden af Barcelona, hvor en 30-40 spanske producenter stod klar til at præsentere og sælge vin. Det var omkring dette tidspunkt, at Kenn var begyndt at spotte vin ud fra etiketternes design, og til denne messe var der ét bord, hvor vinene ikke var blevet pakket ud, men hvor selve kasserne var interessante. Så Kenn var selvfølgelig lige henne og åbne en kasse og lure, om det nu også så spændende ud indeni. Det gjorde det, og han satte sig derfor ved bordet og ventede. Der var nemlig også andre danskere til messen, så et forspring kunne være afgørende her. Endelig kom en høj, lyshåret amerikansk kvinde hen til bordet, helt vindblæst og forvirret. Bag hende fulgte en lille og rund spansk mand. De var overraskede over, at der sad nogen ved deres bord og skyndte sig at få pakket ud, så Kenn kunne smage på varerne. Heldigvis blev han meget begejstret og lagde faktisk en ordre med det samme. Det viste sig, at den spanske mand var Vintaes salgsmanager for hele Spanien, så han kendte alt og alle, og det endte med at blive en våd og sjov aften.

Senere har Kenn ved flere lejligheder besøgt Vintae og ejer Ricardo, som i øvrigt både er skide sød og dygtig, på vingården i Logroño, og samarbejdet har på de 10 år der nu er gået, udviklet sig til et nært venskab.

Udspringet for Vintae er selvsagt klassisk Rioja men passionen for udvikling og innovation er allestedsnærværende – og deres portfolio er efterhånden stort og varierende. Vi er stolte over at have følgende vine i vores sortiment:

Matsu

Matsu er en serie på tre kraftfulde vine på Tempranillo, som efterhånden er blevet små-ikoniske i hjemlandet, både i forhold til etiketter og indhold. Med tre generationer af vinbønder på etiketten, har den vundet flere priser for sit design, og inden i gemmer der sig en fuldfed og svulmende Tinta de Toro, lavet på 70-130 år gamle vinstokke.

El Pícaro er stærk og modig, fræk og ukontrollabel.

El Recio kombinerer ungdommens kræfter med en vis erfaring, og udtrykker ro, udholdenhed og styrke.

El Viejo er klog, fuldstændig og dyb, kender sit ophav og forstår alle elementernes sprog.

Winery Arts

Uden for Rioja ligger et område, der hedder Ribera del Queiles, som ingen helt ved hvad kan, og hvor der kun findes to-tre vingårde. Men jord-, vejr- og klimabetingelserne er de samme som i Rioja, så her har Vintae fundet et fristed til at eksperimentere med Tempranillo-druen. Serien er således skabt hovedsageligt af Tempranillo tilsat Grenache og internationale druer som Merlot og Cabernet Franc. Resultatet er krydret, voluptuøst og fadlagret rødvin, som har fået mindst 14 måneder på fransk eg.

Alle vinene er fremstillet gennem en så naturlig proces som muligt i et forsøg på at bevare druernes karakter, og der tilsættes ingen gær eller sulfitter. Winery Arts-serien er tematisk centreret omkring tallet 9, som i flere kulturer symboliserer den højeste viden i og med 9 fører videre til 10, som er totaliteten. 9-tallet repræsenterer her treenigheden og den tredobbelte syntese, som består af krop, intellekt og ånd. Winery Arts kollektionen fortolker dette ”number nine-koncept”, hvor vinen skal igennem flere stadier for at opnå sit fulde potentiale:

Squared Three / 32– vinen er her på et stadie, hvor målbare og virkelig elementer som jord, vand, sol og vind er essentielle

Reversed Six / 6 – vinen er her i en tilstand af tranformation, som kræver intellekt. Fantasi og kreativitet er med til at forvandle den primitive vin til en mere veludviklet.

Numbernine / 9 – vinen er her på sit endelig og fuldendte stadie i den transcendente verden.

Konceptet er blevet indfanget på fornem vis gennem etiketternes design, hvor skriften er blevet trykt direkte på flasken. Serien har da også vundet et par designpriser i hjemlandet. Heldigvis kan man sagtens drikke disse skønne vine uden at nørde hellige numre og fuldendte stadier. Nyd dem som de er.

Bardos

Vinene fra Bardos er lavet på druer fra nogle af de ældste vinmarker i D.O Ribera del Duero, og afspejler det Castilianske landskab og klima. Med stor respekt for netop druerne opnår de hos Bardos at skabe vine med elegance og finesse.

Tinta del País/Tempranillo-druen kan være en tricky størrelse som er svær at sætte i bås, da både noter, smag og kvaliteten kan være yderst svingene. Men disse Tempranillo-vine fra Bardos er virkelig harmoniske og let drikkelige, med den helt rigtige balance mellem fad og frugt

Cuatro Pagos

QP eller Quatro Pagos, som betyder ”fire områder” på spansk, er vin lavet på druer fra fire udvalgte vinmarker; nogle med gamle Tempranillo-vinstokke samt nogle spredte Garnacha og Graciano vinstokke. Alle er de dyrket i hjertet af La Rioja efter økologiske principper. Hver vinmark har forskelligt terroir og ligger placeret i forskellige højder, og er derved udsat for forskelligt klima – små forskelle, som giver vinene deres egen kompleksitet.

Vinene fra QP er meget fadbårne, så hvis du er gammel nok til at kunne huske og lide klassiske Rioja-vine som Faustino (du ved, den dér flaske med renæssancemanden på den gule etikette) så bliver du glad for disse. QP har beholdt et snært af den gamle stil, hvor de røde frugter er mere fremtrædende, og gjort den endnu mere tilbagelænet og uimodståelige.

Aroa (Le Naturel)

Nevarra er det nordligste område for rødvinsproduktion i Spanien, væk fra Rioja og Tempranillo-druen. Her er det Grenache der får lov til at spille hovedrollen – og det gør den på fornem vis i Le Naturel.

Hos Aroa praktiserer de en økologisk og biodynamisk tilgang til vinproduktion. Her er der en minimal intervention med maksimal respekt for naturen – og de druer, som stokkene producerer. Markerne ligger højt, nær Pyrenæerne og Biscayabugten, som tilføjer en atlantisk karakter til middelhavsklimaet. Som navnt indikerer at dette en naturvin fremstillet uden tilsætning af nogen som helst art.

López de Haro

Ifølge Bodega Hacienda López de Haro har alle deres vine noget til fælles; druer fra de bedste vinregioner i La Rioja, og den dedikation og kærlighed, som vinproducenterne lægger i udarbejdelsen af hver enkel vin. Vi synes faktisk godt, at man kan smage begge dele. Druerne stammer fra udvalgte marker i det nordlige Rioja nær San Vicente de la Sonsierra.

Der er nok omkring 8000 vinbønder i Rioja, og sådan ca. hver 2. vinbar i Logroño, som er hovedbyen i Rioja, sælger López de Haro. Det tænker vi, er det bedste kvalitetsstempel, en vin kan få. López de Haro er ægte spansk hverdagsvin, hvor du virkelig får noget for pengene.

Francesc Ricart

Vintae producerer også en klassisk Cava under navnet Francesc Ricart, naturligvis lavet på den traditionelle Champagnemetode og af de bedste Cava-druer; Xarello, Macabeu og Parellada. Disse vokser på marker i Penedés, 250 meter over havoverfladen. Vinen er traditionel tør men stadig smuk og frisk.

Küdaw Nativo

Vintae har ligeledes etableret en spændende vinproduktion i Chile. Her i et nærmest ufremkommeligt terræn i den sydlige del af landet, hvor der aldrig er blevet kultiveret eller sprøjtet, vokser over 100 år gamle stokke med Cinsault-druen. Resultatet er en sydamerikansk perle, en tæt og rustik vin, som indfanger den Chilenske ånd og historie.

Luk filter
 
fra til
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Lopez de Haro, Rioja Rosado Lopez de Haro, Rioja Rosado
85,00 DKK
Lopez de Haro, Rioja Crianza Lopez de Haro, Rioja Crianza
89,00 DKK
Lopez de Haro, Rioja Blanco Lopez de Haro, Rioja Blanco
85,00 DKK
Sidst set

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bliv en del af Husted Vin familien og modtag vores nyhedsbrev.
Vi sender 1-2 gange om måneden tips & tricks, tilbud og anbefalinger direkte til din indbakke.

Gode tilbud - Ingen spam