Rosévin – en trendy bestseller

Kvaliteten og bevidstheden omkring rosé er steget kraftigt de seneste år, så servér trygt rosé næste gang der skal hygges om bordet eller der skal flettes fingre i parken. Det, der kendetegner en god flaske rosé er: drinkability.

De fleste glas rosé er med garanti blevet nydt et varmt sted, hvor man har tid til at slappe af og læne sig tilbage. De mere seriøse roséer kan sagtens konkurrere med både rød- og hvidvin, så hvis man ikke gider hvidvin eller en tung rødvin, så er rosé det perfekte bud.

Rosévin laves på følgende måde:

Man tager en rød drue og lader skallen være til man får den rette farve. Denne proces kaldes maceration, der er den første gæringsproces i en rødvin.

Maceration er den proces, hvor skallerne fra druerne får lov at ligge i saften under den 1. gæringsproces. Jo længere maceration, des mørkere vin.

Rosé er ikke længere et restprodukt, men en vintype der er blevet meget populær, hvilket har højnet kvaliteten internationalt. Modsat de typiske rød- og hvidvine produceres der rosé af næsten alle slags druer i alle afkroge af verden.

Rosé bliver ikke bedre med tiden, så den skal nydes ung. Skal den gemmes, så smid den på køl til weekenden eller de solrige dage. Vælg en rosévin med masser af mineraler, frugt og syre. En god rosé er tør, men tør på den gode måde. En rosé skal nydes afkølet, men ikke iskold, i godt selskab.

Rosévin kan drikkes til al slags mad, men vi anbefaler det til lysere kødretter og fisk. Rosé er det bedste krydderi til grillmaden … og andet mad, faktisk. Rosé er en god mellemting mellem en tung rødvin og en let hvidvin. Du får altså det bedste fra to verdener.

Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Drue

Producent

Organisk

Pris