Balestri Valda

Familiedrevet passion for vin

Balestri Valda er en familiedrevet virksomhed beliggende i smukke Soave i Nordøst Italien – et område der i 1980’erne mest var kendt for halv-kedelig vin på halvandenlitersflasker med skruelåg. Ikke ligefrem bedste kvalitet, men Balestri Valda og deres Soave Classico kan virkelig noget. Vinene er vellavede og så er både mineralitet, struktur og pris lige i skabet.

Farmand Guido Rizzotto startede husets historie gennem hårdt arbejde i både marken og kælderen samt en evig tro på områdets potentiale. I dag er hans datter Laura Rizzotto fulgt i hans fodspor og har bragt sin egen personlighed og passion ind i den daglige udvikling af både virksomhed og vine. Hun har sagt klart nej til brugen af både pesticider, herbicider og kemisk gødning. I stedet er hendes tilgang til vinproduktion baseret på en dyb respekt for naturens balance og hun dyrker derfor en biodiversitet, der sikrer de indfødte druesorter samt biavl i vinmarkerne. Hun er nemlig også en dedikeret biavler, og ved, at der hvor vinstokke, blomster, skov og frugtplantager eksisterer, finder bierne også et godt hjem. Huset er på vej til at blive certificeret økologiske.

Naturen kommer først

Balestri Valda er et ret nyt hus hos os, men vi er allerede super glade for samarbejdet. Vi mødte Laura på Vinitaly-messen i Verona, og faldt for hendes skønne energi og ditto vine. Det var med det samme tydeligt, hvor meget hun brænder for sit arbejde. Ret hurtigt fik vi arrangeret en udflugt til vingården, som ligger på en bjergskråning med en fantastisk udsigt over selve Soave by på modsatte side.

Under en tur rundt i vinmarkerne kunne Laura ikke lade være med at samle det plastik op, som blæser ind på markerne fra naboens grund. Til sidst gik vi alle sammen og samlede plastik op. En meget fin indikation på, at her skal markerne stå skarpt med naturens balance i centrum.

 • Balestri Valda Vigneto Sengialta DOC

  Vulkanvin fra Italien. Rund, fyldig og kompleks.

  225,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Balestri Valda Soave Classico DOC – ØKO

  Friske meloner, gule æbler og renhed.

  136,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Balestri Valda Recioto di Soave Classico DOCG

  Orangeskal, nektar og tropiske frugter.

  310,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Balestri Valda Volkanus Spumante Brut – ØKO

  Forfriskende Spumante, boblende bærsymfoni.

  157,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Drue

Organisk

Pris