Hvem er Comando G?

Comando G er nøglen til, at forstå den nuværende succes med Garnacha-vine fra Gredos. Det er en region der strækker sig over tre dale (Alto Alberche, Alberche og Tiétar), tre provinser (Ávila, Madrid, Toledo), tre autonome regioner (Castilla y León, Madrid y Castilla-La Mancha) og tre vinområder (Cebreros, Vinos de Madrid og Méntrida).

De to venner Dani Landi, der også driver sit eget projekt i området efter at have forladt Jiménez-Landi, sin families vingård i Méntrida, og Fernando García, der arbejder som vinmager for Bodega Marañones (Vinos de Madrid). Deres engagement er ubetinget: “Vi vil gerne vide, hvor langt vi kan gå med variationen og terroiret,” siger Fernando. Som et bevis på deres ord, laver de vine i de tre dale, der blev nævnt tidligere. De har gendannet nogle meget høje og svært tilgængelige vinmarker og forsøger at forlænge vækstcyklussen for at bremse modningen.

Gæringen udføres med stilke, ekstraktionerne er bløde for at “intervenere så lidt som muligt”, og lagring foregår med bærmen (bundfaldet) i store trækar. Deres tilgang er klart burgundisk i stil, og Frankrig er deres model med hensyn til terroir-definition (regionale, landsby- og cru-vine) og søgningen efter mineralitet i deres vine.

Navnet Comando G går tilbage til vinproducenternes barndom og henviser til en velkendt tegneserie, hvor fem unge helte forsvarer Jorden mod trusler udefra. Bogstavet G har de taget fra Gredos, Garnacha og granit, hvilket passer perfekt, og deres debut kom i 2009 med La Bruja Avería (et kult børne-tv-program fra 1980’erne), en sjov, frugtagtig og saftig entry level-rødvin. Den blev senere omdøbt til Bruja de Rozas, da druerne kommer fra Rozas de Puerto Real, en landsby ved indgangen til Valle del Tiétar (Madrid).

Druerne, der laver Rozas 1er Cru, dyrkes også i denne landsby.  Garnacha kommer fra vinmarker på bjergskråningerne (900 meter). Det er et godt eksempel på, hvad man kan forvente fra Gredos’ køligere områder. Vinmarken Las Umbrías findes i en højere højde. Dette er en halv hektar stor grund, med over 60 år gamle vinstokke, plantet i granitjord med noget ler, beliggende på toppen af den såkaldte Roe Deer Mountain.

Andre cru-lignende vine er den friske, smidige og lette Rumbo al Norte fra en vinmark i Navarrevisca (Valle del Alto Alberche, Ávila) i 1.150 meters højde, hvor vinstokkene vokser mellem store sten i et vanskeligt område at arbejde i. På den anden side af floden og i en højde af 1.200 meter ligger vinmarken med nordvendte vinstokke, der producerer El Tamboril, lavet af hvide og grå Garnacha-druer. Tumba del Rey Moro er en næsten 70 års gammel lodret vinmark med vinstokke plantet mellem egetræer, kastanjetræer og figentræer i Villanueva de Ávila, i den samme dal, der producerer en lys, holdbar Garnacha.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.
Indkøbskurv

Regioner