Domaine de la Mongestine

Ægteparret Harry og Celine har siden 2014 drevet deres vingård i Aix-en-Provence økologisk. I 2017 omlagde de til en mere naturlig produktion med fuld fokus på biodiversitet og nul kemi i mark og kælder! De er på nuværende tidspunkt i omstilling til biodynamisk produktion.

Området

Domaine de la Mongestine ligger flot på skråningerne, hvor højderne varierer fra 250 til 450 meter. Det højeste punkt ligger 650 meter over havoverfladen på et stykke klippe, der er beplantet med egetræer. Der findes en smuk kontrast mellem nye og gamle bygninger i området. Blandt andet et gammelt landhus samt nyere marker, Provence-krydderier og afgrøder samt enge. Du finder gamle oliventræer adskillige steder.

Historien kort fortalt

Navnet Mongestine stammer fra den dialekt, der bruges i Provence. Det betyder munk. Landet har været beboet og bearbejdet i lang tid. Det er ikke ualmindeligt at finde ældgamle genstande i jorden, når den endevendes i forbindelse med dyrkning. Du kan være heldig at støde på keramik eller redskaber i sten. Der er med andre ord meget historie i jorden her. Jorden består bl.a. af ler og kalksten. De har desuden været certificeret økologiske siden 2014 med Certified Organic Ecocert.

Terroir, druer og økologi

Jordbunden består af ler og kalksten med et skud af sten ved foden af bjergskråningerne. En diversitet der sikrer en stærk terroir effekt. Der anvendes typiske Middelhavsdruer som f.eks. Syrah, Grenache N, Cinsault, Vermentino, Grenache B, men også Cabernet Sauvignon i stor stil. Domaine de la Mongestine har været økologisk certificerede siden 2014. Det er med til at skabe balance i landskabet i det beskyttede naturområde. Vinen får lov til at hygge sig med naturlig gær, stængler og rester i egen juice, hvor de langsomt udvikles og modnes, i tønder eller cementæg afhængig af årgang.

 • 10842

  Domaine Mongestine Bob Singlar Blanc – ØKO

  Bob Singlar Blanc

  152,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Mongestine Georgette

  Domaine Mongestine Cuvée Georgette – ØKO

  Cuvée Georgette

  247,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Bob Singlar Rosé

  Domaine Mongestine Bob Singlar Rosé – ØKO

  Bob Singlar Rosé

  98,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • 10150_800px

  Domaine Mongestine Les Monges Rosé – ØKO

  Les Monges Rosé

  160,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Bob Singlar Rouge

  Domaine Mongestine Bob Singlar Rouge – ØKO

  En letvægter med et godt punch!

  98,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • 10154_800px

  Domaine Mongestine Cuvée Auguste – ØKO

  Cuvée Auguste

  381,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Drue

Organisk

Pris