Emilio Sciacca dyrker en lille mængde jord på skråningerne af Mount Etna, som er en af de mest spændende vindyrkningsregioner i Italien. Helt fra begyndelsen har han dyrket økologisk, og alle hans druer er indfødte fra Etna – Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante, Cataratto, Grecanico Dorato og Coda di Volpe. Disse er af gamle vinstokke, der skaber komplekse og enestående vine, som vi mener er nogle af de bedste fra Etna i dag.

I kælderen gøres alt så naturligt som muligt. Emilio brænder for at lade hans druer tale for sig selv, hvilket betyder brug af indfødte gærtyper, brug af ståltanke for at bevare druens naturlige aroma, store gamle egetræsfade og ingen klaring eller filtrering.

Emilio brænder for sit fag. Han er all-round i vinmarken, såvel som i vinhuset. Han har også valgt selv at være i kontakt med sine besøgende. Der arrangeres guidede ture for besøgende og han står selv frem som foredragsholder og tour-guide. Han elsker at tale om vin, svare på spørgsmål og dele sin begejstring. Uanset om det er til en sparsommelig aperitif eller et spændende madlavningskursus med vin, til et hurtigt besøg eller en lærerig vintur. Besøg hans hjemmeside og se, om der er en oplevelse for dig!

Fun fact: Emilios billeder på etiketterne viser noget vi kender i norden som traditionelle nisser. Og nej, vi taler ikke om kiksede have-nisser som hos naboerne til kolonihavehuset. Vi taler om totalt seje vin-nisser! Små væsener, der passer på Emilios vinmarker – ifølge ham selv. De klæder sig i spraglede dragter, agere som ægte spasmagere, og når de har en hat på, bliver de næsten usynlige. Man skal derfor se godt efter for at spotte dem! Disse vi-n-isse-lømler spreder glæde og magi, og de vine, de beskytter, er lige så fortryllende som deres narrestreger. Skål med vores nisse-inspirerede vine, og lad deres lystige ånder følge med dig!

Gad vide hvor de har historien om nisser fra? Nisser, er som bekendt en del af nordisk folklore. Ordet “nisser” kommer fra det danske og norske sprog, mens det svenske ord er “tomtar”. Disse væsner er en del af den nordiske mytologi og folketro -og er blevet videreformidlet gennem generationer. Hvordan er de landet i dette skønne område spørger du måske – vi tænker pga. vinen.

 • Emilio Sciacca - RossoBrillo BEAT 2020

  Emilio Sciacca – RossoBrillo BEAT 2020

  En lækker vin der er med på beatet

  233,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Emilio Sciacca - RossoBrillo NAKED 2022
 • rossobrillo negromagno

  Emilio Sciacca – NEROMAGNO 2019

  70 år gamle vinstokke og vulkansk råstyrke

  276,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Emilio Sciacca - BIANCOPIGLIO 2022
Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Organisk

Pris