Ghiomo
Mere end bare en vinmager
Ghiomo har været i gang i generationer. Det har altid – og vil altid – handle om passionen for den svære disciplin det er at dyrke vin. Det skal gøres med respekt for naturen. De er ikke vilde med prædikater som f.eks. biodynamisk, økologisk eller konventionel. De foretrækker simpelthen at blive kaldt for bønder – vinbønder.
Bondearbejde
Deres arbejdsmetode i vinmarkerne er meget traditionel. Det er resultatet af erfaring, professionalisme og fleksibilitet. Hvert år har sin egen historie, som værdsættes og forstærkes til fremtidige generationer.
Historie
Ghiomo vingården blev etableret tidligt i det 19. århundrede og har navn efter det værktøj, der anvendes på de store vintønder. Vingården ligger i Guarene mellem Langa og Roero små 2 kilometer fra Alba – verdenskendt for vin og hvid trøffel. Ghiomo har siden 1999 fokuseret på at skabe vine af høj kvalitet og med sin egen identitet.
Målet
Ghiomos mål er at skabe store vine, der er forskellige fra år til år. De skal afspejle landet og dets karakter. Vinene er ambassadører for dette ekstraordinære land. Ghiomo vil vise stoltheden og lysten til vin til alle der smager deres vine.
Terroir
Vingårdene hos Ghimo minder meget om dem i La Morra – i hjertet af Barolo – både i højde og kendetegn. Jorden her består typisk af ler, en smule sand og mergel, hvilket giver vine med masser af tekstur og karakter. Ghiomo har valgt kun at dyrke lokale druer som f.eks. Nebbiolo, Barbera og Arneis.