Altolandons historie

Mil Historias-serien hører ind under producenten Altolandons kooperativ, hvis vine er økologiske og veganske. De respekterer hver druesort, så de udtrykker det sted, hvor de kommer fra.

Højde, koldt klima og jordforhold resulterer i vine med deres egen personlighed. Alle forskellige, da sorterne er forskellige, men bevarer en linje af friskhed, frugt og mineralitet i deres terroir.

Stedet

Druen når en høj grad af perfektion. Resultat: vine med personlighed.

Beliggende i Landete, provinsen Cuenca, på et mellempunkt mellem tre provinser: Valencia, Cuenca og Teruel, i en højde af 1.100 meter, på det højeste punkt. Gården har i alt 200 hektar og i midten af ​​dem ligger vingården.

Altolandons filosofi

Lav kvalitetsvine på kvalitetsdruer. Der tages maksimalt hensyn til alt, hvad der har med vingården at gøre. Lige fra det øjeblik der plantes, til når der skal vælges de bedst egnede sorter, stængler og kloner, samt til vores klima og hver type jord.

Højlandet opfylder de ideelle betingelser for en højkvalitetsproduktion, de giver vinene unikke og særlige karakteristika i verden. Vinen er lavet af druen, men højden, hvor den vokser, og terroiret, den kommer fra, er afgørende for det endelige resultat.

Jo højere, des mere sol og jo svingende temperaturforskelle. Desto højere oppe, jo flere tanniner. Højden giver en forfriskende effekt, der øger syreindholdet takket være temperaturvariationen, ophobningen af aromaer og smagsstoffer.

Disse klimatiske forhold betyder, at den i løbet af de sidste måneder af druens levetid gennemgår en langsom og langvarig modning. Dette resulterer i en større mængde druer med en højere andel af skind i forhold til frugtkød. Dette udgør en fundamentel faktor for rødvine, da tanninerne primært findes i drueskindet.

Vinene lavet på disse druer byder på en stor variation af farve, bredde og dybde af aromaer og stor kompleksitet på ganen. De bliver også meget mere velegnede til fadlagring, fordi jo højere syre og andel af tanniner, des bedre lagrede vine.

Druen når en høj grad af perfektion. Resultat: vine med egen personlighed.

Økologisk dyrkning

Hos Altolandon har de respekt for miljøet, og derfor er alle deres grunde økologisk dyrket.

I højderne renser vinden luften, og vegetationen nyder fremragende sundhed takket være fraværet af pesticider. Derudover stimuleres jordens frugtbarhed kun med naturlig gødning.

… Druerne skal udtrykke sig i vinen og vise egenskaberne fra det sted, hvor de kommer fra, uden fifleri eller tilsætningsstoffer.

Terroir

Hele gården er adskilt efter sorter og jordtyper. En undersøgelse blev udført før plantning for at indikere, hvilke sorter der ville være bedst egnede til hver af de forskellige jordtyper. Hver af de forskellige jordarter giver druerne forskellige “nuancer”, som er det, der gør, at vinene har særlige karakteristika for det sted, hvor de kommer fra.

Druesorter

Med et bredt udvalg af sorter som Malbec, Syrah, Garnacha, Merlot, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc som røde varianter og Chardonnay eller Muscatel Petit-Grain som hvide sorter, er alle  udvalgt og passende til marken, som de er placeret i.

Planterne placeres på espalier i 2,30 meters højde og opnår dermed en meget stor bladmasse. Plantetætheden er på 4.000 planter per hektar, hvilket sikrer, at der er konkurrence mellem rødderne, og dermed opnår mindre og højere kvalitet druer. Der anvendes kun økologiske procedurer i dyrkningen.

Vand og jordens frugtbarhed opmuntres udelukkende gennem brugen af naturlig gødning og helt organiske metoder. Dertil kommer omhyggeligt arbejde året rundt, inklusive op til tre gange løft af vegetationen, fjernelse af blade for at sikre druernes optimale modning, og grøn beskæring for at begrænse udbyttet til maksimalt 1,5 kg pr. vinstok. Dette fremmer en stærk koncentration af aromaer og smagsstoffer i afgrøderne.

Mil Historias

Orange vin i perfektion

1000 historier, det er navnet på den hvidorangevin “Mil Historias” fra Bodega Altolandon fra det oversete vinområde Manchuela DO i Spanien. Ja, og vinen kan også fortælle os mange historier i glasset. Cuvéen består af druerne Garnacha Blanca, Chardonnay, Viognier, Muscat. Disse vine fik lov til at gære i amforaer sammen med vildgær på drueskallerne/mosen. Resultatet er den let orange farve. Som man kunne antage, har hvide druesorter meget få pigmenter i druernes skind. Men der er nogle få undtagelser. Pinot Gris er sådan en undtagelse. Mil Historias nydes i et stort rødvinsglas. En virkelig genial repræsentant for de genopdagede orange vine.

Orangevinens historie:
Du skal en kort tur tilbage i tiden. For omkring 7000 år siden producerede Georgien allerede vin. Georgien betragtes som vindyrkningens vugge. Dengang var der ingen stål- eller betontanke, hvori vinen kunne gære. I stedet brugte georgierne leramforaer.

Hvad har det med orangevin at gøre?
En hel masse. Når hvidvinsdruer blev placeret i disse amforer, blev resultatet vin med en orange til ravfarvet nuance – en slags orangevin.

Vinificering:
Gæret i 30 dage på skindet i 1000 liter amforer med vildgær. Derefter opbevaring i ståltanke. Denne naturvin er ufiltreret.

Degunotiz:
Lys orange vin, aromatisk med blomster- og tropiske frugtnoter. Tør, mineralsk og middelstærk vin med en behagelig syre.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.
Indkøbskurv

Regioner