No es Pituko
Druerne stammer fra La Estancia Vineyard i Curicó Valley, der ligger 243 meter over havets overflade. Klimaet er præget af lange, tørre somre og intens sollys, og det er middelhavsklima. Der er en stor forskel mellem dag- og nattemperaturerne, hvor de køligere aftener bidrager til at skabe en naturlig balance mellem syre og aromatisk kompleksitet i frugten. Vinstokkene, er 20 år gamle hvilket bidrager med mere smagskoncentration til druerne. Jordbundsforhold er af sten og ler på 80 centimeters dybde. Jordbunden er frugtbar og tillader vinstokkene at udtrykke deres fulde frugtpotentiale. Vingårdene dyrkes bæredygtigt.
‘No es Pituko’ er chilensk slang for “det er ikke fancy”, hvilket afspejler, at denne vin laves naturligt uden additiver. Druerne blev håndhøstet og bragt til vineriet i 18 kilo kasser for at bevare kvaliteten. De er afstilket, presset og kølet ned til 8°C, inden de gæres med vilde gærstammer. Fermenteringen finder sted i rustfrie ståltanke ved temperaturer på 23 til 27°C og varede i 12 til 15 dage. Vinen hviler med bærmen i tre måneder uden påvirkning fra egetræ. Vinen er ikke filtreret eller renset før aftapning, hvilket kan resultere i et lidt uklart udseende.