Casa Rojo Alexander vs The Ham Factory MG

Grisebasse på vanillerov. Er du til fadbamser, så værsgo.
StkPris
1+699,00kr.
6+594,00kr.

Produktet er udsolgt

Føj til ønskeliste
  • Jordbær
  • Vanilje

Alexander vs The Ham Factory Magnum

Druerne til denne Ribera del Duero kommer fra de bedste vinmarker i Pesquera og er primært Tinto Fino, som Tempranillo hedder på disse egne. De vokser på minimum 25 år gamle stokke og håndhøstes i oktober. Blend er på 85% Tempranillo, resten Cabernet Sauvignon, Malbec og Merlot, som også vokser på markerne.

Casa Rojo beskriver selv vinen som en ”vild hest” der har brug for at blive kontrolleret, og derfor lagres den i knap 2 år på spritnye (og helt enormt dyre) franske egefade og yderligere 6 måneder i flasken, før den frigives. Resultatet er en mørk og kraftig vin med en sjældent dyb og saftig frugt. Noter af kakao og vanilje fra fadlagringen trænger igennem men er helt tilpas diskrete.

Vinen er bedst sammen med et godt og semitungt måltid mad, som oksesteg eller lam. Køb den, hvis du er vild med spansk klassevin med et Casa Rojo’sk twist, som gør oplevelsen endnu mere interessant.

Fun fact 1: Reglerne for at kunne producere vin i Ribera del Duero, og dermed sætte det prestigefyldte label på sin vin, er ganske omfattende. Det er for eksempel et krav, at vinen lagres på 225 liters tønder og ikke 500 liters. Desuden er der en kontrollant fra regionen til stede under hele høstperioden for at sikre, at alle regler overholdes. Og det gør sig vel at mærke gældende for alle de vinhuse, som producerer Ribera del Duero. Det er altså mange kontrollanter.

Fun fact 2: Nerello Mascalese er en drue, som faktisk er på vej frem og bliver mere og mere trendy at bruge. Man siger, den dufter som en Pinot Noir, på grund af dens frugt og kraft samt det lidt jordede touch, og smager som en Nebbiolo i kraft af tanniner og syre. Så hvis er vild med enten Bourgogne eller Barolo vine, så er det sjovt at prøve Nerello. Nogle gange kan man tage røven på rigtige vin-connaisseurs.

Alkohol

14

Vindistrikt

Producent

EAN/Gtin

8436546822240

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Årgang

2018

Indkøbskurv