Anatraso 2015

Appelsiner i turbanen og seriøs orangevin i glasset.
Stk Pris
1+269,00DKK
6+242,10DKK
12+228,65DKK
24+215,20DKK
★★★★★
Politiken
Føj til ønskeliste

Anatraso

Her en af de vine man ikke kan komme udenom. Vi smagte vinene på en messe for fire år siden og valgte den fra da vi synes, at de var for dyre (og på det tidspunkt var der heller ikke den store efterspørgsel på orangevine).

Men hver gang vi mødte Marco rundt omkring på messerne gensmagte vi, og til sidst måtte vi overgive os og få den med hjem. Det har vi ikke fortrudt, da det i dag er vores bedst sælgende orangevin.

Marco laver sine vine i det østlige Toscana (Castiglione Fiorentino), og der har han de ældste vinmarker af Trebbiano i Toscana (110 år gamle). I deres levetid har der aldrig været sprøjtet og lavet andre fæle ting og med kun 3 Ha er det ikke mange flasker vi ser derfra. Vinen er lavet på 100% Trebbiano Toscano. 

Druen er også kendt i Frankrig under navnet Ugni Blanc og bliver brugt til at fremstille cognac. Druen får normalt ikke mange roser med på vejen, men når man nu har overlevet i 110 år, og aldrig er blevet sprøjtet på, må man nok sige at man er ”one of a kind”. Fra de samme marker som lillebroderen Anatrino dog har man her valgt at tage 10% af  Malvasia del Chianti med i blandingen. Her gives en del mere skindkontakt, nemlig tre uger, og så 18 måneder på store egefade. Med andre ord får du en vin med mere fylde, sødme og kraft.

Økologisk

Produkttype

Naturvin

Druer

,

Indhold

75

Alkohol

13

Vindistrikt

År

2015

Land

Producent

Shopping Cart