Marco Tanganelli Anatrino Bianco

Tørre appelsinskaller og modne mandariner.
StkPris
1+240,00kr.
6+204,00kr.

Produktet er udsolgt

Føj til ønskeliste
  • Appelsin
  • Fersken
  • Mandel
  • Nektarin
  • Rose

Anatrino Bianco

Her en af de vine man ikke kan komme udenom. Vi smagte vinene på en messe for fire år siden og valgte den fra da vi synes, at de var for dyre (og på det tidspunkt var der heller ikke den store efterspørgsel på orangevine). Men hver gang vi mødte Marco rundt omkring på messerne gensmagte vi, og til sidst måtte vi overgive os og få den med hjem.

Det har vi ikke fortrudt, da det i dag er vores bedst sælgende orangevin. Marco laver sine vine i det østlige Toscana (Castiglione Fiorentino), og der har han de ældste vinmarker af Trebbiano i Toscana (110 år gamle). I deres levetid har der aldrig været sprøjtet og lavet andre fæle ting og med kun 3 Ha er det ikke mange flasker vi ser derfra. Vinen er lavet på 100% Trebbiano Toscano.

Druen er også kendt i Frankrig under navnet Ugni Blanc og bliver brugt til at fremstille cognac. Druen får normalt ikke mange roser med på vejen, men når man nu har overlevet i 110 år, og aldrig er blevet sprøjtet på, må man nok sige at man er ”one of a kind”. Druerne håndhøstes og gæres spontant, hvor skindet bliver på druerne i fire dage og derefter får de en tur på syv måneder på ståltanke. Vinen er tør, og har en dejlig duft og smag af tørrede appelsinskaller og modne mandariner. En skøn begynder orangevin, med et godt tanninbid.

Naturvin

Druer

Indhold

75

Alkohol

13.5

Vindistrikt

Producent

Biodynamisk

Årgang

2021

Produkttype

Økologisk

Indkøbskurv