Husted Vin Argentina Smagekasse

Argentina Smagekasse
StkPris
1+1.088,00kr.
1.088,00kr.
Føj til ønskeliste

Husted Vin Argentina Smagekasse

Vi har samlet 6 lækre vine fra Argentina, der helt sikkert vil give tango-fornemmelser og glade dage, når du nyder dem derhjemme.

Paso a Paso Orange
Et vildt field blend, med 4 forskellige druer fra 3 forskellige områder i Mendoza. Et blend af druer, vi sjældent ser udenfor Argentina. Criolla Grande, der er en af de gamle produktive druer som blev plantet tilbage fra, da Spanierne kom på besøg, med en Rosé Moscatel, som også er en sjælenhed, tilsat den mere aromatiske drue Torontes, gør vinen til et blomstrende bekendtskab.

Vinen er lavet som en orangevin, der har macereret i mere end 150 dage. Vinen er en symfoni af hyldeblomst, smørblomster, sødmefyldte friske abrikoser, hyben, akaciehonning, og en skarp friskhed som tørrede appelsiner.
En ren slubrevin, der trods sin orangevin status, er utrolig letbenet, og ikke præget af tørre tanniner. Vinen har tjek på alle naturvinsparametrene! Håndhøstet, på egen gær, ufiltreret, og intet tilsat.

Krontiras Malbec Natural
Malbec må sige at være den mest kendte drue fra Argentina, og med rette, den kan rigtig meget! Her et eksemplar fra Maipú-dalen. Som de andre vine fra Krontiras, er denne her heller ikke helt efter den klassiske bog. Den er lavet helt ”Au Naturel”. Der er intet tilsat, hverken sulfitter, eller andet udefrakommende. Vinen er lavet på sin egen naturlige gær, og den er ufiltreret. Hvis man er glad for en ung Cabernet Franc, så vil denne vin falde i rigtig god jord. Farven er mørk lilla, som Malbec fra Argentina ofte er. Den er lettere jordet, og har smag af grøn peberfrugt. Tanninerne bider lidt igen, en vin der venter på den store fede steak, hvor den er et perfekt match!

Krontiras Cosmic Amber
Hvorfor nu tage endnu en Chardonnay på kortet? Er der ikke nok af dem Er det ikke på tide at prøve noget nyt?!
Jo, jo, men denne her er ikke som de andre! Håndplukket, hvor kun de bedste drueklaser bliver brugt. Derefter 7 måneder sammen med skind og kerner i gamle egefade. Efter så lang tid med skindet, har vinen fået et fint lyserødt skær, og nogle bløde tanniner. Vinen er tør, så man næsten føler at man slikker på en kalksten. Har et snert af grapefrugtskal, valnødder og hasselnødder. Til den sødere side er det kvæde og honning der kan smages.

Riccitelli, The Party, Malbec
Det der gør denne Malbec så anderledes fra de andre Malbec vine fra Matias, er at når drueklaserne kommer ind, har han valgt ikke at tage druerne af stilken, men fermenterer det hele sammen. Det er en trend man er begyndt at se en del i Bourgogne, det fremhæver frugten, og giver vinen en mere lysere farve, og et frugtigt udtryk med masser af blomstrende og spicy noter. Igen ingen brug af kunstigheder, ikke engang fade. Han holder sig til sine små betontanke, hvor vinen ligger i 12 måneder.

Paso a Paso Red Blend 
Her har de gode venner fra Paso a Paso fundet 2 vinområder hvor de synes at hhv. Malbec og Bonarda trives bedst. Malbec’en (50%) er fra Perdriel, i Luja?n de Cuyo. Det er et af de bedste områder for Malbec, godt oppe i højden, ca. 700 meter, i et næsten ørkenlignende område, med frisk smeltevand fra Andesbjergene.
Bonarda’en er fra Uco Valley, hvor vi kan komme helt op i 1200 meters højde. Området er en del køligere end resten af Mendoza. Her trives Bonarda rigtig godt (selvom den er langt væk fra sit hjemland, Savoie i Frankrig)

Denne flotte kombination af Malbec, som giver en mørk lilla farve, brombær, tobak og krydderier til vinen, og Bonarda’en som er et fyrværkeri af bløde tanniner, modne frugter, såsom solbær og kirsebær gør at vinen er utrolig blød og drikkevenlig på den gode måde!

Vinen er lavet så naturligt som muligt. Lavet med vinens egen naturgær, den har ikke været på fad, er ufiltreret, og der er ikke tilsat sulfitter.

Riccitelli, Gualtallary, Pinot Noir 
Der er kun én grund til at vi har taget hans Pinot Noir – og det er højdemeter.
Vinmarkerne ligger i 1400 meters højde, dvs. varme dage og kolde nætter, som gør at druerne modnes langsomt og ikke bliver til en gang marmelade. Vinen er håndhøstet og 25% af vinen er presset i hele drueklaser. Det er vinens egen gær, der bliver brugt og vinen fermenterer og lagres i små brugte egefade. Etiketten har en kaktus på. Dem er der mange af oppe i Andesbjergene. Vinen har en vis fylde, men uden det kammer over. Den har mere vilde bær over sig end sine europæiske brødre.

Produkttype

Indhold

75

Alkohol

13

Vindistrikt

Producent

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv