Borgogno Barbera d’Alba DOC

Kirsebær og violer i en skøn forvirring og dog åhh så seriøs.
StkPris
1+298,00kr.
6+253,00kr.
Føj til ønskeliste
  • Brombær
  • Kirsebær
  • Lakrids
  • Tjære
  • Tørrede-urter

Barbera d’Alba DOC

Faktisk er det netop denne vin, der ligger til grund for vores samarbejde med Borgogno, også selv om det ikke er er deres mest kendte vin. Den har kraft og elegance og er ikke kun tung og fadpræget, “og der er vi ret vilde med.

Druerne kommer fra to marker der historisk set altid er blevet brugt til at dyrke druer til store Barolo-vine, Cannubi og Liste. Superiore betyder, at vinen er en bedre kvalitet end den gængse produktion.

Druerne gæres naturligt i ca. 14 dage i et temperaturkontrolleret miljø, og efterfølgende lagres vinen i 10 måneder på store gamle slovenske træfade. Vinen tappes og hviler endnu 6 måneder på flaske. Denne proces gør, at vinens friske syre og krydrede noter bibeholdes. Den er rund og blød med noter af rød frugt og violblomster, og har ikke helt så kraftige tanniner, hvilket betyder, at den lettere kan drikkes uden at have 10 år på bagen.

Vi kommer dog ikke uden om, at det stadig er en kraftig basse, som derfor går bedst til okse-og kalvekød i den mere fede afdeling og ikke duer til let mad som salat og fisk. Fun fact: Borgogno blev stiftet i 1761 og deres vine blev bl.a. drukket ved den officielle fest for Italiens samling i 1861. En fantastisk udgave af en Barbera, en frisk syre og lette spicy noter.

Det er en vin, som er let at drikke og holde af – lækker næse og super elegante tanniner. Et hint af kirsebær, sort peber og en lille smule fad. Traditionel produktion.

Borgogno skriver selv “Perfect pairing. We think it is wrong to recommend a “perfect” food – wine pairing, because everyone have their personal ideas and tastes. However we can suggest with whom it is perfect to drink this wine. With everybody” Men vores bud til mad kunne være tomatbaseret pastaretter, for eksempel pasta med kødboller eller til en god omgang bearnaise.

Indhold

75

Alkohol

15

Vindistrikt

Producent

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Årgang

2020

Indkøbskurv