Borovitza Gamza Red

Borovitza Gamza Red Gamza lyder måske som et fjollet navn på en druesort, men den er kendt og elsket i Bulgarien, hvor den bruges til produktion af lækre rødvine. Druerne […]
StkPris
1+170,00kr.
6+144,00kr.

Produktet er udsolgt

Føj til ønskeliste

Borovitza Gamza Red

Gamza lyder måske som et fjollet navn på en druesort, men den er kendt og elsket i Bulgarien, hvor den bruges til produktion af lækre rødvine. Druerne er relativt små og kompakte i klaserne. Gamza druerne giver ofte lette vine med moderate tanniner og krop. Gamza går også under navnet Kadarka.

Gamza er den lokale, seje druetype i det nordvestlige Bulgarien og regerer som en konge i det kølige klima. Denne drue er så duftende og aromatisk, at den kunne få selv Pinot Noir til at snuble over sin egen skygge. Vinificeringsprocessen er seriøs med tre ugers maceration og spontan gæring i en helt naturlig stil – uden sulfitter og alt det kedelige halløj. Lagringen foregår i hele 12 måneder på gamle barriques. Aromaen byder på strålende hindbær, kirsebær og let og saltet karamelisering. En vin der er vanvittigt let at drikke for meget af.

Farven er en dyb rubinrød. Noterne er intense og fulde af røde frugter, hvide blomster og en snert af karamel.

Vinen går godt til f.eks. grillet kød og grøntsager. Den passer også fint til pasta, lette oste og charcuteri.

Bonusinfo: Før kollapset af Østblokken var Bulgarien faktisk verdens næststørste eksportør af vin på flasker. Under de politiske ændringer fra 1997 og godt ind i det 21. århundrede manglede man midler til vinmarkerne, hvilket desværre førte til en drastisk nedgang i produktionen og kvaliteten. Men efter revolutionen bryder solen frem, og med de spirende reformer og privatisering er Bulgarien igen kommet på verdens vinkort.

 

Producent

Produkttype

Årgang

2018

Indhold

75

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Sulfitter

Ja

Alkohol

12,5

Vindistrikt

Land

Indkøbskurv