Le Fief Noir Cocagne

Let på tå med røde skørter og hindbærbrus.
StkPris
1+159,00kr.
6+135,00kr.
Føj til ønskeliste
  • Brombær
  • Champignon
  • Hindbær
  • Læder
  • Toast

Cocagne

Vi tog ikke kun vinen på grund af navnet, men det er da sjovt at have en vin der næsten hedder ’kokain’ (det er marken der hedder Cocagne). Vi synes, at vi har set nok af de internationale druer fra alle verdenshjørner og vil gerne finde nogle mere lokale, og en af dem er Grolleau som er i flasken her. Druen er typisk for Anjou området i Loire, og giver lette friske vine med masser af frugt, lav alkohol og høj syre.

Drengene er i marken kort før høsten og fjerner de drueklaser de ikke vil lave vin af, så de resterende kan få den fulde opmærksomhed fra Moder Jord (de fjerner ca. 10%). Vinen bliver presset, har en kort tid under maceration, og så en tur på seks måneder på cementtanke. Alt det for at få en frugtig vin, der har peber og kirsebær i smagen, og med lidt god vilje kunne man sige at det er en Pinot Noir tilsat et skud peber.

Drengene her fulgte en drøm om at lave vin og fandt det perfekte spot i Loire til at gøre det. Alexis & Dominique kom ikke fra en rig vinfamilie eller med en sølvske i munden, men mere med en lyst til at lave vin som de selv gerne vil drikke. De var rundt i Frankrig for at finde det optimale sted og endte i Loire, især fordi de elsker Chenin Blanc, og det var her muligt at købe en vingård uden at komme op i gastronomiske priser.

De faldt over Domaine des Chesnaies, i Saint Lambert du Lattay og mente at det var stedet. De lavede hele produktionen om, blev økologiske, sænkede sulfitindholdet i vinene og lod vinene passe sig selv med kærlig overvågning. Stilen i vinen passer rigtig godt til det der trender nu med masser af frugt, smag af hvor vinen kommer fra, og absolut ingen tilsætning af noget som helst. Så prædikatet naturvin kan sagtens hænge om halsen på flaskerne her.

Økologisk

Produkttype

Naturvin

Druer

Indhold

75

Alkohol

12.5

Vindistrikt

Producent

Biodynamisk

Indkøbskurv