Vigna Lenuzza Friulano

Frisk frugt, nyplukkede blomster og en gang bitre mandler. Værsgo.
StkPris
1+179,00kr.
6+152,00kr.

Produktet er udsolgt

Føj til ønskeliste
  • Citron
  • Fersken
  • Lime
  • Mandel
  • Melon
  • Pære

Vigna Lenuzza Friulano 2018

Før i tiden hed druen Tocai Friulano, men det kunne de gode herrer fra Ungarn ikke lide, da der findes en meget berømt ungarsk dessertvin kaldet Tokaji. I 2007 blev det decideret forbudt at bruge ordet ”Tocai” i vinproduktion, så der ikke skulle opstå forvirring omkring, hvilken drik der var tale om.

Men heldigvis er vinen helt den samme selv om druen er blevet omdøbt og nu blot hedder Friulano. Den har masser af smag, med en diskret sødme af honningmelon, mineralitet og duft af friskplukkede blomster og lidt bitre mandler. Et flot match til charcuteri, ost og en hjemmelavet risotto med græskar og salvie.

Lenuzza laver ca. 9000 flasker af denne om året, og den er deres bedst sælgende vin. Det forstår vi godt.

Fun Fact: Etiketten taler for sig selv. Med den løse stregtegnede hånd viser Daniele og Tanika, at alt hos dem er ”håndholdt” og fyldt med hjerte og passion. Samtidig var det også nødvendigt lige at vise farmand Gianpaolo Lenuzza, at det var tid til en update af de gamle og noget mere kedelige etiketter. Og ændringen har tilsyneladende kun gjort godt, for vinen stryger fortsat afsted derudaf.

Druer

Indhold

75

Alkohol

13

Vindistrikt

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Producent

Årgang

2018

Produkttype

Sulfitter

Ja

Indkøbskurv