Velkommen til Husted Vin Vinskole Efterår 2022
Kursusgange & indhold:
HVAD ER VIN – FRA JORD TIL BORD
På den første aften kommer vi igennem:
Vinens cyklus –
klimazoner,
terroir og
smageteknikker
DE VIGTIGE RØDE
Hvad gør en rødvin stor?
Hvilke druer passer til hvilke områder, og hvorfor er der andre der ikke kan trives andre steder?
Hvad er syre og tanniner, og hvad gør det ved vinen?
Hvad er en kraftig vin?
Fadbrug, hvorfor?
Økologi, natur og andre finurligheder.
DE VIGTIGE HVIDE
Hvorfor er der så stor forskel på de hvide vine?
Hvad er jeg til?
Floral, frugtig, blomstrende, krydret eller fadagtig.
Og hvad er orangevin?
BOBLER OG HEDVIN
Hvad er egentlig forskellen på cava, champagne, prosecco og pet nat?
Her kommer vi igennem de forskellige produktionsmetoder, og smager i øst og vest.
Vi skal også have et hurtigt kig på de store vine, der er tilsat alkohol: Ruby & tawny Portvin samt Fino & Oloroso Sherry
BLINDSMAGNING OG FINALEN
Hvordan smager man blindt, og hvordan får man bygget sit ordforråd op?
Vi smager vinene i 3 heats.
Første heat gennemgår vi alle teknikker og smager sammen.
Andet heat er det jeres tur til at gætte og analysere i åbent forum.
Tredje heat er ”eksamen”, hvor I hver især skal gætte vinene.
“Skoledage”
Tirsdag d. 20. september 17.30-19.30 på Bibendum
Tirsdag d. 4. oktober 17.30-19.30 på Bibendum
Tirsdag d. 18. oktober 17.30-19.30 på Bibendum
Tirsdag d. 1. november 17.30-19.30 på Bibendum
Tirsdag d. 15. november 17.30-19.30 på Bibendum