Jean Fery & Fils, Gevrey Chambertin les Crais Bio

Jean Fery & Fils, Gevrey Chambertin les Crais Bio Klassifikation Gevrey-Chambertin, i Côte de Nuits, er en af de byer i Côte d’Or med det største areal vinmarker. Gevrey var […]
StkPris
1+1.050,00kr.
6+892,00kr.
Føj til ønskeliste

Jean Fery & Fils, Gevrey Chambertin les Crais Bio

Klassifikation
Gevrey-Chambertin, i Côte de Nuits, er en af de byer i Côte d’Or med det største areal vinmarker. Gevrey var den første landsby, som i 1847, tilføjede navnet på et af sine bedste terroirs, “Chambertin”, til sit eget navn, så dens berømmelse kunne komme hele dens vinområde til gode. Gevrey-Chambertin AOC findes kun i røde vine. Den produceres i landsbyerne Gevrey-Chambertin, men også i Brochon. Gevrey-Chambertin har ikke mindre end 25 Premier Crus og 9 Grands Crus. Denne vin er en sammensætning af 2 lokaliteter: “Field” og “Platiere”.

Vinifikation og modning
Druerne, efter sortering, afstilkes under vinfremstillingen. Derefter starter kold maceration i 5 dage. En daglig pigeage vil blive udført igennem hele vinfremstillingen, som vil vare omkring 20 dage. Derefter vil vinen blive placeret i egetræsfade (30% nye egetræsfade) til en modning på omkring 14 måneder. Vinen, der derefter trækkes ud, vil blive let filtreret til flaskning. Kalkholdig brun jord på alluvial akkumulation. Meget mager og drænende, dette jordlag fremskynder modningen af Pinot.

Karakter og personlighed
Farven er intens, vermilionrød, skinnende. Duften minder om små røde bærfrugter, let pebret og krydret noter, der giver substans i munden. Lavet på meget stenet jord og fattig på ler, er dens struktur i munden silkeblød og kompleks. Disse fordele gør den let at nyde efter kun 3 års lagring.

Producent

Produkttype

Sulfitter

Ja

Årgang

2021

Druer

Indhold

75

Alkohol

13

Vindistrikt

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv