Jordi Miro Priorat Smagekasse
Jordi Miro er en del af vinkooperativet Vinicola Priorat – et kooperativ af vinelskere og vinbønder i Priorat.
Vi har samlet 3×2 af hans lækre vine i en dejlig smagekasse, der passer perfekt til de danske ganer.
Prisen er selvfølgelig inklusiv fri fragt.
Glæd dig til at smage:
Jordi Miro, La Simo
Den mest plantede drue i Priorat er Garnacha, og det er en drue vi er meget glade for.
Det den kan, er en masse frugt, og ikke så mange tanniner. Der gør at man bare har lyst til et glas mere.
Her i Priorat, er der mere bulderkraft og meget moden frugt på den. Hvor deres Carignan har noter mod solbær, er her en kirsebærbamse, med masser af varme og silkebløde tanniner
Produktionen er lille, da der kun laves 3.897 flasker om året.
Jordi Miro, Lo Bonet
Carignan har været en meget udskældt drue.
Men her i højderne (320 meter over havet), på mere end 40 år gamle stokke, og med en jordbund der er fuldt med skifer (llicorella) trives den, og giver powerfulde og frugtrige vine. Vinen har bløde runde tanniner, og smagen er henad modne solbær og tranebær,
Produktionen er lille, da der kun laves 2.667 flasker om året.
Jordi Miro, El Macia
Produktionen er lille, da der kun laves 1.158 flasker om året.
Garnatcha Blanca, er den mest brugte hvide drue i Priorat, men den udgør kun 5% af den samlede produktion, så ikke noget at skrive hjem om. Hvis man er glad for store fadlagrede Chardonnay, så er det måske på tide at sætte snudeskaftet ned i en hvid Garnatcha.
Denne her er fermenteret i nye franske egefade, og det gør at den for en blødhed og duft af cedartræ, modne æbler, lidt frisk brød og masser af power og så bliver den hængende i munden længe.