Vintesa Korenika & Moskon Refosk – ØKO

Bitre kirsebær, tørre tanniner, grønne peberfrugter, en værdig konkurrent til Cabernet Franc
StkPris
1+274,00kr.
6+233,00kr.
Føj til ønskeliste
  • Lakrids

Refosk

Beliggende på skråningerne af Korte, på spejlet af Sečovlje-saltgruberne, i hjertet af den slovenske Istriea halvø, på samme breddegrad med Venedig som nabo, består vingården af 25 hektar vinmarker og 2,5 hektar olivenlunde med en unik sammensat jord indeholdende Flysch (der er et erosionsprodukt fra de “voksende” Alper sammensat primært af marine sedimenter, mergler, lersten, sandsten og kalkskaller) i et særligt mikroklima genereret af nærheden til havet, en fremragende solopgang, temperatursvingninger og konstant ventilation.

Korenika & Moškon er en familiedrevet vingård grundlagt i 1984 af Korenika Mirane og Ignac Moškon. Den har sine rødder i Korenika-familiens lange tradition for vinproduktion og vindyrkning, som efter den blev afbrudt af det kommunistiske regime, fortsat bliver ført videre med lidenskab og modernitet af deres børn.

Vingården producerer en række højkvalitetsvine, herunder Malvasia, Chardonnay, Pinot Gris, Cabernet Sauvignon, Merlot og Refosk. Druerne håndplukkes nænsomt, præcis når de er tilpas modne, og vinhuset fortsætter med at praktisere traditionelle vinproduktionsmetoder med stor passion og engagement. Druen er mørk og saftig, med masser af tørre tanniner, mørke blommer, og virker næsten ufremkommelig.

Det økologiske og biodynamiske firma opnåede den prestigefyldte Demeter-certificering i 2014.

Fra deres familie af vine introduceres hér en ufiltreret barsk fætter, hvor Refosk druen med lilla nuancer er dyb, mørk og saftig, med masser af tørre tanniner, mørke blommer. Indtryk af peber, timian og krat. En afbalanceret afslutning med kraft. Den deler lidt noter med Cabernet Franc, såsom, grønne peberfrugter, brækkede friske grene, lidt pebermynte og røget træ.

Producent

Indhold

75

Økologisk

Produkttype

Alkohol

13.5

Naturvin

Biodynamisk

Årgang

2020

Indkøbskurv