Vintae Le Naturel Red – ØKO

Frugtet og lettere jordet uden at stikke af. Naturvin når det er bedst.
StkPris
1+139,00kr.
6+118,00kr.
Føj til ønskeliste
  • Blomme
  • Grapefrugt
  • Lakrids
  • Læder

Le Naturel Red

Navarra er det nordligste område for rødvinsproduktion i Spanien, væk fra Rioja og Tempranillo-druen. Her er det Grenache der får lov til at spille hovedrollen – og det gør den på fornem vis i Le Naturel.

Som navnet indikerer, er det en helt naturlig vin, vild-gæring, ingen sulfitter eller anden kemisk indblanding, økologisk dyrkning af jorden, der ligger højt og forblæst i Navarras små bjerge og 100% Grenache.

Den vinificeres uden brug af fade og med en relativt kort udblødning, og får derved ikke synderlig meget garvesyre. Vinen er derfor ren, frisk, frugtig og flæsket med et touch af ribena og uden de oxiderede noter man ellers ofte forbinder med naturvine. Fordi den netop ikke stikker af, er den en god begyndernaturvin.

Er du typen, som ikke er den helt store rødvinsfan, så er Le Naturel også en god indgangsvinkel til at prøve igen. Generelt er den bare en utrolig behagelig vin at drikke, tempereret såvel som afkølet, solo eller til retter med fisk, kylling og lette sommersalater

Fun fact: Da vinen først blev lanceret, vidste producenterne ikke helt, hvor længe sådan en naturvin reelt kunne holde sig, så som en gimmick blev der på etiketten skrevet en sidste holdbarhedsdato. Dette både for at prikke lidt til folks skræk for naturvin (tilbage i 2014) og som en reminder om, at vinen er lavet til umiddelbar nydelse og ikke til kælderlagring. Nogle folk tog det dog lidt for bogstavelig og kunne finde på at komme tilbage med vinen og pointere, at den var for gammel, og siden er datoen blev sløjfet fra etiketten. Vi kan dog afsløre, at vinen smager fortræffeligt selv om datoen er “overskredet” med op til et år.

Produkttype

Naturvin

Druer

Indhold

75

Alkohol

14

Vindistrikt

Producent

Biodynamisk

EAN/Gtin

8435065601503

Økologisk

Sulfitter

nej

Årgang

2021

Indkøbskurv