Meursault
Justin Girardin laver også vin i Meursault, en kommune i den sydlige del af den Bourgognes Côte d’Or. Meursault er en af de mest fremtrædende af de hvidvinsproducerende kommuner og er for mange en vigtig del af referencerammen for, hvordan chardonnay udtrykker sig i glasset. Efter høsten gæres druerne med den gær, som naturligt er til stede på druernes skin. Herefter lægges vinen på franske egetræsfade, hvoraf 25% er nye, i 24 måneder sammen med gærresterne.
Chardonnay er i sin natur en forholdsvis neutral drue, som tager meget til sig af det sted den vokser og vinmagerens arbejde. Her er altså virkelig tale om et udtryk af Meursault og Justin Girardins arbejde med frugten derfra.
Noter: fersken, melon, abrikos og eksotisk frugt med mineralsk finish.
Går godt til: rejer og avocado, grillet havbars, gryderetter med kalvekød og flødesauce, Beaufortost.