Mind if I W(h)ine smagekasse

Lækker smagekasse sammensat af Mind if I W(h)ine
StkPris
1+1.064,00kr.
1.064,00kr.
Føj til ønskeliste

Mind if I W(h)hine smagekasse

SAS LAVAU Côtes du Rhône Rouge – ØKO

Maison Lavau er en familedrevet virksomhed med 180 Ha i forskellige områder i Rhônedalen. Vi er faldet for deres økologiske hverdagsvine som favner det varme Middelhavnsområde.

Deres røde Cotes de Rhône er lavet på et blend af Grenache (60%) og Syrah (40%).

Grenache druen giver frugt, alkohol og smaskende syre til vinen, hvor Syrah’en gør vinen mere kødfuld og rund. Noterne er smagen af mørke solbær, og læskende hindbær.

“Røde bær i duften. En let og ligefrem typisk rhône vin med brombær, peber og varme krydderier. Fin balance og en saftig afslutning.”

4 stjerner, 89 point – spritnyt.com

Domaine Bassac Je t’aime Rosé – ØKO

Her får du en lækker rosé, vi ikke tøver med at nominere i kategorien den perfekte terrassevin. Det er kvalitet og lækkerhed fra Sydfrankrig – og så er det tilmed økologisk. Det er sol og sommer pakket ind i lækkert unikt udstyr fra Husted Vins egne rækker.

Vinen er skabt på 3 druer og den minder i stilen meget om den klassiske Provence-rosé, der har gjort denne type vin populær. Noterne er frugtige med især strejf af pomelo og fersken.

Paso a Paso Orange 2021

Et vildt field blend, med 4 forskellige druer fra 3 forskellige områder i Mendoza. Et blend af druer, vi sjældent ser udenfor Argentina. Criolla Grande, der er en af de gamle produktive druer som blev plantet tilbage fra da Spanierne kom på besøg, med en Rosé Moscatel, som også er en sjælenhed, tilsat den mere aromatiske drue Torontes, gør vinen til et blomstrende bekendtskab.

Vinen er lavet som en orangevin, der har maceret i mere end 150 dage. Vinen er en symfoni af hyldeblomst, smørblomster, sødmefyldte friske abrikoser, hyben, akaciehonning, og en skarp friskhed som tørrede appelsiner.
En ren slubrevin, der trods sin orangevin status, er utrolig letbenet, og ikke præget af tørre tanniner. Vinen har tjek på alle naturvinsparametrene! Håndhøstet, på egen gær, ufiltreret, og intet tilsat.

“Jyllands-Posten (4 stjerner): Orangevin eller noget derhenad. Livlig, glad frugt, noter af orangeskal! Frisk syre, og kraft nok til karryen. Glad drik.”

Kung Fu Girl Riesling

Denne Riesling er Charles Smith’s (og vores) absolut største sællert, en på én gang saftig og sødmefuld lækkerbisken som aldrig skuffer.

Smagen er ”in your face”, spækket med aromaer af abrikos, hvid fersken, jasmin, kaprifolie og en laserskarp mineralitet. Der bliver årligt fremstillet 1,2 millioner af denne vin, så det er ikke kun os, der er begejstrede. Druerne stammer fra én mark, Evergreen Vineyard på skråningerne over Colombia River i Washington State. Et område der producerer druer med en sublim mineralkarakter og god syre.

Selv om vinen er amerikansk og har et forholdsvis højt niveau af sukker, holder den fast i den velkendte Riesling-syre, og bliver hverken for sød eller vammel. Så er du glad for europæiske Rieslings, kan du også sagtens være med på Kung Fu-vognen.

På grund af vinens perfekte sødme-syre kombi vil vi servere den til alle typer asiatisk mad, men den går også glimrende solo. Pas på, Kung Fu Girl ser måske nok sød ud udenpå, men hun er hårdslående og yderst vanedannende.

Fun fact: Rygtet siger, at Charles Smith sad sammen med en flok gode venner, røg en lille joint og så Tarantinos film ”Kill Bill”. Her fik han den (geniale) ide at lave en Washington State Riesling opkaldt efter Lucy Lius seje Kung Fu lejemorder-karakter O-Ren Ishii a.k.a. Cottonmouth. Gal eller genial? Vi er nødt til at gå med sidstnævnte eftersom sådan cirka 12% af vores samlede salg er netop Kung Fu Girl Riesling, og vi derfor nogle gange er nødt til at købe en container med 12-15.000 flasker hjem.

Etiketten er tegnet af den danske designer Rikke Korff, som har været en nær ven af Charles Smith gennem mange år.

Bepi Tempesta Prosecco

Dette er seneste brand fra Guiseppe Pegoraro og kom på markedet i 1997. Prosecco var ikke så populært for 30 år siden, men Bepi (kælenavn for Guiseppe) så en mulighed i markedet. Med en moderne, uformel let drikkelig mousserende vin/stil, som alle elsker at nyde i dag. Druerne til denne vin kommer fra DOC og DOCG områder i Conegliano Valdobbiadene, hvor den højeste kvalitet af prosecco (Superiore) kommer fra.
Det er en mousserende vin med delikate og aromatiske, lette bobler. Du får fersken, pærer, abrikos og æble. En super vin til aperitif.

Mas Amiel Maury Vintage Blanc

Denne skønne vin er lavet på Grenache Gris-druen, hvor skallerne har meget mindre farvepigment, hvilket gør druerne gråbrune snarere end blå og kan derfor bruges til hvide vine.

Her en sød en af slagsen lavet på hedvin-metoden, så man kan nærmest kalde den saftevand for voksne. Noter af citrus, grapefrugt, abrikos, sommer og solopvarmet skifer baner vejen for en yderst livlig smag som balancerer smukt mellem mineralitet og frugt. Den ekstrem friske finish, er karakteristisk for denne vin.

Vintage Blanc går perfekt som aperitif, til ost og dessert eller nydes som en delikat afslutning på et godt måltid mad. Fun fact: Grenache Gris er en mutation mellem Grenache Noir (rødvinsdruen) og Grenache Blanc (hvidvinsdruen).

Resultatet er drue med mindre farvepigment i skallen, så den bliver gråbrun. Den dufter ofte af abrikos og stenfrugt og kan have en olieagtig tekstur. Sorten er gammel og stammer oprindeligt fra Spanien. Den er i dag almindeligst i Roussillon, hvor den især anvendes i Vin Doux, altså søde vine.

Produkttype

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv