Naturvine smagekasse – myten om naturvin

Prøv vores smagekasse med naturvin
StkPris
1+875,00kr.
875,00kr.
Føj til ønskeliste

Naturvine smagekassen

Naturvin er vin du enten elsker eller hader, da det typisk er mere levende og umiddelbare vine, der ændrer karakter fra det øjeblik flasken åbnes. Vi præsenterer her 6 bud på lækker naturvin, der alle viser hvad naturvin kan, når det laves ordentligt.

Valentina Passalacqua, Hellen Bianco Falanghina

Mere ”nøgen” bliver vinen ikke, druen er Falanghina, som har noter af citron, kvæde og umodne bananer. Den har en tilpas høj syre, der gør den god til de lidt federe vine.

Valentina høster druerne, presser dem direkte ned i åbne stål tanke, og lader vinen ligge der i 6 måneder indtil den er klar til at komme afsted. Hun styrer ikke temperaturen, tilsætter ingen ting, og den bliver heller ikke filtreret til sidst.
“What you see is what you get”

En lille fun fact til Københavnerne:
Jeg har en vinbar på Værnedamsvej, der hedder Falernum.
Den er opkaldt efter det område omkring Rom tilbage på Cæsars tid, hvor der blev dyrket vin.
Og Falanghina-druen har taget sit navn fra det område.

Skrevet af Kenn Husted, Winepusher since / siden 1986

TEO Tinto Joven

031 Tinto Joven – den farvede udgave af Joven vinene fra TEO og Shukhrat Khakimov.

En lækker naturvin fri af fordomme, fuld af energi og forbundet til naturen. Her er fuld smæk på alt det gode ved rødvin.

Le Naturel Red

Navarra er det nordligste område for rødvinsproduktion i Spanien, væk fra Rioja og Tempranillo-druen. Her er det Grenache der får lov til at spille hovedrollen – og det gør den på fornem vis i Le Naturel.

Som navnet indikerer, er det en helt naturlig vin, vild-gæring, ingen sulfitter eller anden kemisk indblanding, økologisk dyrkning af jorden, der ligger højt og forblæst i Navarras små bjerge og 100% Grenache.

Den vinificeres uden brug af fade og med en relativt kort udblødning, og får derved ikke synderlig meget garvesyre. Vinen er derfor ren, frisk, frugtig og flæsket med et touch af ribena og uden de oxiderede noter man ellers ofte forbinder med naturvine. Fordi den netop ikke stikker af, er den en god begyndernaturvin.

Er du typen, som ikke er den helt store rødvinsfan, så er Le Naturel også en god indgangsvinkel til at prøve igen. Generelt er den bare en utrolig behagelig vin at drikke, tempereret såvel som afkølet, solo eller til retter med fisk, kylling og lette sommersalater

Fun fact: Da vinen først blev lanceret, vidste producenterne ikke helt, hvor længe sådan en naturvin reelt kunne holde sig, så som en gimmick blev der på etiketten skrevet en sidste holdbarhedsdato. Dette både for at prikke lidt til folks skræk for naturvin (tilbage i 2014) og som en reminder om, at vinen er lavet til umiddelbar nydelse og ikke til kælderlagring. Nogle folk tog det dog lidt for bogstavelig og kunne finde på at komme tilbage med vinen og pointere, at den var for gammel, og siden er datoen blev sløjfet fra etiketten. Vi kan dog afsløre, at vinen smager fortræffeligt selv om datoen er “overskredet” med op til et år.

Surnaturel

100 % Merlot og en vin uden tilsatte sulfitter, den er lagret i betontanke.

Kompleks og intens i næsen, masser af sort frugt, kandiserede jordbær og et hint karamel. Smagen er kraftfuld men stadig rund og balanceret. Flot struktur i en så koncentreret vin.

Flot til komælksoste f.eks. Saint Nectaire.

No es Pituko Chardonnay 2021

Grøn ansvarlighed. Naturlig. Lavt indhold af sulfitter. Vegansk.

Du behøver ikke være fancy for at nyde No es Pituko! Denne chilenske vin er naturligt vinificeret uden tilsætninger, hvilket giver den en unik og overraskende effekt. Med sin uklare og teksturerede udseende, er denne vin en sand fornøjelse for sanserne. Når du smager den, vil du blive mødt af livlige aromaer af fersken og tropisk frugt, der er smukt balanceret af en forfriskende naturlig syrlighed, og smørnoter, der tilføjer en lækker dimension. Så gør dig klar til at opleve en vin, der er både autentisk og eksklusiv på samme tid – prøv No es Pituko i dag!

Bonus-info om producenten, hvis relevant: No es Pituko betyder ‘it ain’t fancy’.

Produkttype

Indhold

300

Alkohol

0

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv