Husted Vin Østrig Smagekasse

Østrig Smagekasse
StkPris
1+929,00kr.
929,00kr.
Føj til ønskeliste

Østrig Smagekasse

Grüner Veltliner Fuchs 2020

Denne Grüner Veltliner fra østrigske Sighardt Donabaum er en fræk ræv i vinmarken, hvis man skal tro Sighardts egne ord. Den er produceret i 234 meters højde i Wachau, hvor druerne er høstet. De er plantet i granitjord. Druerne høstes i hele klaser og smides i stålfri tanke, hvor de får lov at leve af naturlig gær. Noterne er frugtige med pære, grape og granatæble. Du kan også fornemme lidt citrusskal og syre. Nem at drikke og typisk for druen.

Riesling Rehbock 2020

Lækker Riesling fra østrigske Sighardt Donabaum. Denne Riesling kommer fra Wachau, hvor druerne er plantet og høstet i 280 meters højde. Terroir er granit og gnejs. Drueklaserne presses hele og nyder livet i naturlig gær og ståltanke for at beholde sprødhed og mineralsk kant. Noterne er mineralske og ”parfumerede” – fulde af stenfrugt og kandiseret citron. Der er snert af hvid fersken, grønne blommer og citron. Sprød syre, balanceret og indtagende.

Juris Chardonnay 2018

Denne elegante vin fra vores gode, gamle venner i Gols, Østrig, har en klar og smuk gul-grøn farve. Den har noter af tropiske frugter, og et touch af citrus og urter. Med sin fyldighed og tilpas cremede tekstur, er den ganske enkelt en fornøjelse at drikke. Vi vil ikke tøve med at servere den til fisk, skaldyr, kylling eller måske en god omgang frisk pasta. Køb den fordi du aldrig går fejl af en god og vellavet Chardonnay og her er garanteret prima østrigsk kvalitet.

Juris Pinot Noir 2018

Denne unge og friske 100% Pinot Noir er kun lagret i nogle få måneder på store gamle fade efter den malolaktiske gæring. Resultatet er en tæt og fyldig Pinot med fokus på den bløde og genkendelige røde Pinot-frugt som ribs og hindbær. Elegante aromaer fra fadlagringen giver vinen en rundhed og en blødhed, som en varm bourgognevin, men fordi denne er Østrigsk, får man en metallisk kølighed også, som ikke finde i de franske varianter. Med en medium syre og struktur er denne vin nærmest en universal Pinot, som går supergodt til både det lidt tunge mad som grillet kød og vildt, men også til lettere måltider som eksempelvis ost. Køb den, hvis du er en sucker for Pinot og gerne vil prøve et Østrigsk take på denne klassiker.

Christoph Edelbauer Zweigelt 2018

Zweigelt er den mest udbredte drue i Østrig, og Christoph Edelbauers økologiske take på den er fabelagtigt, som en chokoladekaramel man har glædet sig til virkelig længe til, og som smager og smelter i munden på den helt rigtige måde. Med noter af kakao, tobak, vanilje og karamel, varmer den dig og pakker dig ind blødhed. Det er interessant, at mens husets hvidvine er mineralske og stringente, så er denne helt modsat, rund og behagelig samtidig med at den har bibeholdt sin bund, kraft og syre. Vi vil derfor ikke tøve med at servere den til det mørke kød som okse eller kalv, måske en roastbeef eller en simreret. Køb den, hvis du vil pakkes ind i blød Zweigelt-varme. Eller hvis du søger en fin og god indgangsvinkel til denne Østrigske perle af en drue. Så er denne vin et godt sted at starte.

Christoph Edelbauer Chardonnay 2019

Indhold

75

Produkttype

Alkohol

13

Producent

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv

Vind et gavekort på 500 kr. til Husted!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag i lodtrækningen om et gavekort på 500 kr. der frit kan bruges på steder i Husted familien.