Orangevin Smagekasse

Orangevin Smagekasse
StkPris
1+1.195,00kr.
6+1.015,00kr.
Føj til ønskeliste

Orangevin Smagekasse

Superlækker og eksklusiv smagekasse med fantastiske orangevine fra nogle af vores bedste producenter indenfor den genre.

2019 Terra Vita Vinum, Rock & Schiste
Orangevin er kommet på mode, og nogle ligner mere appelsinsaft end vin. Denne her, som er lavet på enkeltmarks gamle Chardonnay-vinstokke har ikke meget farve i sig. Til gengæld er orangeskallen udtalt i smagen, og på en måde så den er forførende, uden er gøre meget stads af sig.

2019 Edelbauer, Orange – Abartig Einfach!
En blanding af Muscatel (Muscat) der oftest bruges i Spanien til søde og krydrede appelsinsmagende dessertvine, og Gewürtztraminer, der er en både krydret, tør og frugtig drue. Så to hvidvinsdruer, som i produktionen får lov til at gære med både kvas og drueskind, hvorfra vinen langsomt får sin fine orange farve. Det er ikke kun farven, der er orange, vinen har en masse sødmefulde noter af netop orangefrugter; orangeskal, appelsin, klementin, abrikos og en masse skønne urter.

2020 Vino Lauria, Radice Catarrato
Radici betyder rod på latin, og druerne kommer fra en 30 år gammel vinmark ved Monte Bonifato. Det er en orangevin, der har fået 15 dages skinkontakt.
En vin med masser af struktur. I næsen fornemmes tropisk frugt og et hint af akaciehonning. En fin oxideret stil med fersken og æble. Lavet på 100% Cataratto.

2020 Valentina Passalacqua, Orange Puglia
Valentina’s orangevin, er som hun selv siger det, ren Glou Glou. Lige til at drikke uden de store bekymringer. Vinen er lavet på Falanghina-druen, og har haft 6 dage med skindkontakt. Vinen har en friskhed, med en lille smag af appelsinskal.
Den er i den lette ende af Orangevin, så en god begynder, og som Valentina siger, ”Jeg bruger liter flasker, for så er der jo mere at drikke”.

2019 Marco Tanganelli, Anatrino Bianco
Marco laver sine vine i det østlige Toscana, og der har han de ældste vinmarker af Trebbiano i Toscana (110 år gamle). I deres levetid har der aldrig været sprøjtet og lavet andre fæle ting og med kun 3 Ha er det ikke mange flasker vi ser derfra. 100% Trebbiano Toscano og er tør, med en dejlig duft og smag af tørrede appelsinskaller og modne mandariner. En skøn begynder-orangevin, med et godt tanninbid.

Parajes del Valle Macabeo Orange 2021

Vinen er lavet 850 meter over havets overflade, og har haft gode vækstbetingelser med varme dage og kølige nætter. Druen er den samme som de bruger i deres hvide vin, men her er vinen fermenteret med drueskaller og skind, der gør at den går under betegnelsen Orangevin. Vinen er imødekommende og let, med et hint af citrus og sødmefyldte blomsterenge. Et perfekt match til enten grillet eller røget fisk. Skål!  

Naturvin

Produkttype

Indhold

75

Alkohol

0

Økologisk

Biodynamisk

Indkøbskurv