Matthieu Barret Petit Ours, Côtes du Rhône – ØKO

Sydrhône vin med Nordrhône nykker, flæsket og farligt vanedannende.
StkPris
1+235,00kr.
6+199,00kr.

Produktet er udsolgt

★★★★★★
Ugens Vin
Føj til ønskeliste
  • Blomme
  • Chokolade
  • Peber
  • Tobak

Petit Ours, Côtes du Rhône

– den lille bjørn

Matthieu Barret er kendt for at lave sine økologiske vine i det nordlige Rhône, men Petit Ours produceres i syd. Vinen er lavet på akkurat samme drue (Syrah) som vinene i nord, så man kan sige, at dette er hans version af en nord-Rhônsk vin fra syd. For at det ikke skal være løgn, så foregår vinificeringen i nord.

Han høster altså sine druer i syd og kører nordpå for at forsætte produktionen. Er forvirringen total? Fortvivl ikke, for forskellen på det nordlige og sydlige Rhône er kort sagt vejret. Jo mere sydpå du kommer, jo mere sol og varme får vinen, og derfor bliver de også blødere, rundere, og mere let-drikkelige. Petit Ours er netop det. Rund og imødekommende, har noter af røget flæsk, blå moden blomme, en snert våd hund (på den gode vin-måde) og er altså virkelig en typisk Syrah fra Rhône-dalen.

Men forvent ikke en Côte de Rhône, som den normalt vis smager. Denne kan meget mere, og overrasker positivt netop fordi den er lavet på ren Syrah og ikke blandingsdruer. Køb den fordi du har lyst til at prøve et nyt take på en kendt vin, skøn og let drikkelig med mange af de fantastiske noter”, som Nord-Rhônsk vin har – og så er prisen noget mere venlig.

Fun Fact: Petit Ours betyder ”lille bjørn”. Matthieu Barret kunne godt selv ligne en lille bjørn – fuldskægget, rund og glad. Vi synes da også det er oplagt at opkalde sin største produktion og bedst sælgende vin efter sig selv.

Ugensvin skriver: Bamse. Ja, der er sgu en bamse på etiketten. Men bamset? Ja og nej. Men det kommer vi til. Suverænt? Ja, og mere til. So far en af de bedste Rhone oplevelser i 2021. Ren syrah fra sydrhone lavet på Nordrhonsk facon.

Tæt rødmostet snude med skovbær, brombær, moden jordbær-selvpluk, ristet peberkorn, røget bacon og kamfer. Gigadonisk mundfornemmelse – Power og intens sødmefuld frugtintensitet. De dybe bærnoter er dominerende, og afløses af julesveske, støvvarm timian, espresso, tobak og chokolade. Kæmpe opvisning i hvordan tannin og tørstof skal integreres – sammen med en fin syre er det en vin i ypperlig balance.

En glad og sød bamse i tweed med umanerlig gode manerer og rank ryg. Seks store stjerner med guldstøv og palietter. Føj, hvor det samger godt. Det er ikke gratis – men en gang i mellem må man godt. Og det er alle pengene værd. Oplagt seriøs andevin til både Mortens- og Jesus-aften. Halleluja!

Produkttype

Naturvin

Indhold

75

Alkohol

13.5

Vindistrikt

Producent

Biodynamisk

Årgang

2019

Indkøbskurv