Meiomi Pinot Noir
Druerne til denne vin stammer fra tre forskellige områder langs den Californiske kyst. Det vil sige, at noget af frugten får rigtig meget sol, mens andet vokser i et langt mere køligt og vindblæst område. Druerne fra Monterey bidrager med noter af mørk blomme, sorte teblade og en god tekstur. Sonoma byder på frugt, hvor kirsebær, jordbær og støvet jord vejer tungest. Og til sidst Santa Barbara, hvor druerne udvikler en duft af de mere lyse, røde frugter, krydderier samt en skøn cremet-hed.
Kombinationen munder ud i en vin med aromaer, smage og teksturer, som et tydeligt bevis på sit ophav. Det er en rigtig frugttung marmeladevin med tydelige noter af vanilje, mokka og eg fra fadlagringen. Tanninerne er diskrete, syren balanceret og teksturen silkeblød. Prøv den til eksempelvis tomatbaserede pastaretter, sprød pizza eller måske grillet lam.
Fun fact: Meiomi betyder “kyst” på det originale sprog hos Wappo- og Yuki-stammerne, som holder til i det nordlige Californien.