Riesling Smagekasse

Lækre Riesling vine samlet i en dejlig smagekasse
StkPris
1+949,00kr.
949,00kr.
Føj til ønskeliste

Riesling Smagekasse Marts 2023

Denne lækre smagekasse fuld af Riesling byder på følgende vine.

Femme Fatale

En forførende skæbnesvanger Riesling kun svøbt i sødme (15,5 gram sukker pr liter). Let på tå, men med en skarp tunge og seriøsitet bag det lette stof.

Borgogno Era Ora Langhe Riesling – ØKO

Fantastisk Riesling fra kultvinmagerne Borgogno.

Fermenteringen af denne vin sker i 15-20 dage i ståltanke ved en temperatur på 17-18 grader. 20% af juicen fermenterer i 1000 l. egetræsfade og får derefter 6 måneder på kvas og 6 måneder i ståltanke, der afsluttes med 2 måneder i flasken.

Smagenoter med hints af frugt og gule blomster. Den har mineralske noter og en behagelig mundfylde, der er frisk og frugtig. Borgogno selv anbefaler ikke bestemt mad til vinen, men at du drikker den i godt selskab med mennesker, du kan lide. Det er vi faktisk meget enige i.

Rehbock

Lækker Riesling fra østrigske Sighardt Donabaum. Denne Riesling kommer fra Wachau, hvor druerne er plantet og høstet i 280 meters højde. Terroir er granit og gnejs. Drueklaserne presses hele og nyder livet i naturlig gær og ståltanke for at beholde sprødhed og mineralsk kant.

Noterne er mineralske og ”parfumerede” – fulde af stenfrugt og kandiseret citron. Der er snert af hvid fersken, grønne blommer og citron. Sprød syre, balanceret og indtagende.

Edelbauer Riesling

Vi elsker denne økologiske og østrigske Riesling. Vores gæster og kunder elsker den. Det er simpelthen en Riesling-darling, der med sin skinnende svage gule farve, mineralske og rene smag med fokus på lime og citrus, vinder hjerter hver gang. I næsen har den ligeledes et strejf af fersken og marcipan, som klæder den yderst godt. Den er både stram og læskende på samme tid, lidt som en landingsbane, fokuseret og stringent uden plads til slinger.

Så vores største udfordring med denne fantastisk vin er faktisk, at den kære Christoph Edelbauer ikke producerer nok. Vi kan sjældent få mere end 3000 flasker årligt, og det er altså ikke altid det rækker. Du skal derfor slå til mens du kan, og nyde den til eksempelvis asiatisk mad, krydret kylling, måske med et marokkansk islæt, eller til moderne vegetariske retter. Gør. Det. Nu.

Kung Fu Girl Riesling

Denne Riesling er Charles Smith’s (og vores) absolut største sællert, en på én gang saftig og sødmefuld lækkerbisken som aldrig skuffer.

Smagen er ”in your face”, spækket med aromaer af abrikos, hvid fersken, jasmin, kaprifolie og en laserskarp mineralitet. Der bliver årligt fremstillet 1,2 millioner af denne vin, så det er ikke kun os, der er begejstrede. Druerne stammer fra én mark, Evergreen Vineyard på skråningerne over Colombia River i Washington State. Et område der producerer druer med en sublim mineralkarakter og god syre.

Selv om vinen er amerikansk og har et forholdsvis højt niveau af sukker, holder den fast i den velkendte Riesling-syre, og bliver hverken for sød eller vammel. Så er du glad for europæiske Rieslings, kan du også sagtens være med på Kung Fu-vognen.

På grund af vinens perfekte sødme-syre kombi vil vi servere den til alle typer asiatisk mad, men den går også glimrende solo. Pas på, Kung Fu Girl ser måske nok sød ud udenpå, men hun er hårdslående og yderst vanedannende.

Fun fact: Rygtet siger, at Charles Smith sad sammen med en flok gode venner, røg en lille joint og så Tarantinos film ”Kill Bill”. Her fik han den (geniale) ide at lave en Washington State Riesling opkaldt efter Lucy Lius seje Kung Fu lejemorder-karakter O-Ren Ishii a.k.a. Cottonmouth. Gal eller genial? Vi er nødt til at gå med sidstnævnte eftersom sådan cirka 12% af vores samlede salg er netop Kung Fu Girl Riesling, og vi derfor nogle gange er nødt til at købe en container med 12-15.000 flasker hjem.

Etiketten er tegnet af den danske designer Rikke Korff, som har været en nær ven af Charles Smith gennem mange år.

Kaufmann Riesling Trocken

Det lyder næsten som Adam og Eva i Paradisets Have – og det er det næsten også (det går ikke galt her!) Eva arbejdede for Prædikatsyndikatet som überbaumführer, hvor hun møder Urban (ikke Adam), som er træt af at lave schweizeroste i Schweiz, og gerne vil købe og starte en vinproduktion op i det smukke Rheingau. Og bang han bliver forelsket i både området og Eva, så de slår pjalterne sammen og begynder at lave stramme skønne vine fra de gode marker i Rheingau.

De overtager nogle marker i bl.a. Hattenheim og væder dem i teer, “kohorn og andre ting der hører biodynamikken til og skifter etikken til en meget rød – man er jo schweizer! Kaufmanns Riesling Trocken lever op til forventningerne, stram, i den tørre ende, masser af lime, sødmefyldte pærer, og en høj syre og mineralitet, som gør at ryggen forbliver rank.

Produkttype

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv