-9%Pris er gældende ved 6 stk.

Santenay Rouge, 1er Cru La Maladière 2017

Mørk og indtagende med bløde tanniner.
Stk Pris
1+359,00DKK
6+323,10DKK
12+305,15DKK
24+287,20DKK
Føj til ønskeliste
  • Champignon
  • Hindbær
  • Kirsebær
  • Nelliker
  • Tranebær

Santenay Rouge, 1er Cru La Maladière

La Maladière var navnet på et hospital, som i sin tid lå lidt uden for Santenay. Nu lægger det også navn til en af de bedste marker i området, klassificeret som premier cru. På gammelt fransk betyder ‘bievaux’ ‘smukke dal’ og druerne til denne vin vokser da også på en 25% stejl skråning, hvor beplantningen er udført i såkaldte terrasser med udsigt til dalen.

Historisk set er dette område kendt for at producere fremragende hvide vine, men efter en slem epidemi af Phylloxera – en lus, der suger saft af vinstokkenes rødder, som herefter dør – blev markerne total ødelagte og bjergskråningen forladt. I 1960’erne blev en række vinstokke genplantet, og da man vurderede at de producerede vin i god kvalitet, blev hele skråningen etableret mellem 1970 og 1986.

Denne 100% Pinot Noir-vin er ganske enkelt lækker, mørk og blød. Med noter af røde bær som kirsebær og jordbær, og en snert sødme og tobak fra fadlagringen, er den behagelig og indtagende. En vin som vil gå ganske glimrende til det røde kød eller et par skønne kraftige oste.

Køb den, hvis du vil prøve fransk Pinot-perfektion, når det er bedst.

Produkttype

Druer

Indhold

75

Alkohol

13

Vindistrikt

År

2017

Land

Producent

Shopping Cart